B-kern-speler Colpaert wil transfer: “Mijn contract leverde me alleen financieel een voordeel op”

0
Steve Colpaert Antwerp FC reactie RAFCTV
Steve Colpaert (Bron: RAFCTV)

De trainingen bij Antwerp zijn weer begonnen, maar dat is zonder Steve Colpaert. De verdediger ligt nog steeds onder contract bij The Great Old, maar zit er al twee seizoenen in de B-kern. “Zo’n contract is allemaal goed en wel, maar ik zou veel liever elders gaan voetballen voor minder geld”, is de 32-jarige verdediger eerlijk in Gazet van Antwerpen.

WED OP WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS BIJ JE EERSTE STORTING MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

“Zoals je kan zien ben ik fit”, opende Colpaert. “Dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste om ergens aan de slag te kunnen gaan. We trainden vorig seizoen dagelijks, soms vaker dan de eerste ploeg. Die twee jaar in de B-kern? De tijd vliegt, zeggen ze toch altijd. Dat is eigenlijk wel zo.”

“Vanaf het moment dat ik hoorde dat er voor mij geen plaats meer was in de A-kern, besefte ik dat er een vervelende periode aanbrak. Je hebt een uitdaging nodig om te presteren”, gaat de eenmalige Rode Duivel verder.

Goedbetaald contract

Maar in tussentijd had Colpaert kort voor zijn 29e verjaardag wel een langdurig, goedbetaald contract getekend. “Dat leverde me een financieel voordeel op, maar op sportief vlak een nadeel. Natuurlijk zeg je tegen een vijfjarig contract geen nee. Het was op dat moment een zekerheid”, is hij eerlijk.

“De evolutie van onze ploeg kwam er ook na de promotie. Na de komst van Laszlo Bölöni veranderde de spelerskern nagenoeg volledig. Het was frustrerend dat ik niet weg geraakte”, zegt Colpaert.

“Kan nog lang doorgaan”

De 32-jarige verdediger weet ook dat de club hem liever ziet vertrekken, maar tot dusver lukte dat niet. “Dat maakt me wel wat zenuwachtig. Eind juni, begin juli moet het gebeuren. Nadien moet je veel chance hebben, want dan zijn de meeste kernen gevormd. Ik heb het gevoel dat de mensen snel vergeten wat ik in het verleden presteerde.”

De ervaren verdediger greep in 2013 met Zulte Waregem nipt naast de titel en speelde een jaar later de bekerfinale. Toch wil Steve Colpaert daar niet blijven op teren. “Een testperiode beschouw ik als een opportuniteit. In september word ik 33, maar ik kan nog langer doorgaan”, vertelt hij nog.

“1B of Eerste Amateur”

“Waarop ik mik? “Een club in 1B of een amateurclub die meedoet voor promotie. Dat zijn meestal goed gestructureerde teams. Vorig seizoen kon ik naar Knokke, maar ik ben niet iemand die impulsief een beslissing neemt. Ik voel me ook nog te goed om op dat niveau aan de stag te gaan. Ook Virton kwam even ter sprake, maar daar passeerden drie trainers in één seizoen en was er lange tijd onzekerheid over de licentie. Daar ben ik niet zo voor”, besloot hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in