AZ – Antwerp zonder uitsupporters

0

Fans van Royal Antwerp FC zijn komende donderdag niet toegelaten voor de Europese wedstrijd tegen AZ. Door het instorten van een deel van het stadion van AZ gaat de wedstrijd door in het stadion van FC Twente. De gemeente Enschede eist echter dat de wedstrijd gespeeld wordt zonder uitsupporters.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Na de massale volksverhuis naar Tsjechië voor de Europese wedstrijd van Antwerp tegen Viktoria Plzen beloofde de verplaatsing naar Alkmaar een nog groter feest te worden. Op 10 augustus was er echter een deel van het dak van het AFAS Stadion van AZ ingestort waardoor de club op zoek moest naar een ander stadion.

Na meerdere afwijzingen was het uiteindelijk FC Twente dat zijn De Grolsch Veste ter beschikking stelde. Dat Enschede zo’n 200 kilometer van Alkmaar ligt, leek maar een detail.

Enschede verbiedt uitsupporters

Vandaag werd echter steeds meer duidelijk dat de gemeente Enschede niet veel zin had in een Antwerps feestje. Details over de ticketverkoop bleven, geruchten over hoeveel tickets RAFC zou kregen vielen overal te lezen.

In de namiddag kwam dan toch duidelijkheid, amper iets meer dan 48 uur voor de match. De wedstrijd AZ Alkmaar – Royal Antwerp FC zal gespeeld worden zonder uitsupporters. Van een Europese verplaatsing voor de fans van The Great Old is ineens geen sprake meer …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in