Antwerp zet Play-off 1-ambitie kracht bij met zege tegen Zulte Waregem

0
ZW-Antwerp_1-2
Bron: Twitter @official_rafc

Antwerp heeft 2019 ingezet met een nipte zege op het veld van Zulte Waregem. Mbokani en Refaelov waren nog maar eens van levensbelang voor het ambitieuze Antwerp. Dankzij de 1-2-overwinning komt Play-off 1 alsmaar dichterbij voor de Great Old.

Sluwe Mbokani zet onmondig Antwerp op voorsprong

Antwerp begon zwak aan de partij. Een sterk vernieuwd Zulte Waregem was daarentegen wel meteen wakker en tekende voor het eerste echte doelgevaar. Bolat was gelukkig genoeg wel bij de les en hield Antwerp in de match.

De aanvalsleiders van Antwerp gaven ondertussen niet thuis. De Great Old speelde amper een kans bij elkaar en gaf niet de indruk de bovenhand te kunnen nemen van Zulte.

Maar gelukkige genoeg beschikt Antwerp in noodsituaties over enkele geheime wapens. Mbokani scoorde op slag van rust de 0-1, nadat hij de Zulte-verdedigers te snel af was bij een voorzet van Buta. Antwerp ging zo met een gevleide voorsprong rusten.

Ingestudeerde vrije trap breekt Zulte zuur op

Het beslissende moment in de wedstrijd viel kort na de pauze. Antwerp had op winterstage blijkbaar duchtig geoefend op enkele vrijschopvarianten en haalde meteen eentje uit de trukendoos.

Juklerod en Refaelov verrasten iedereen met het ingestudeerd nummertje. De doelman was kansloos. Refaelov, tijdens de winterstop definitief overgenomen van Club Brugge, scoorde zo al zijn 7e doelpunt voor Antwerp.

Daarna maakten de bezoekers de wedstrijd monddood. Zulte Waregem probeerde de bakens nog te verzetten, maar een strak georganiseerd Antwerp wilde niet plooien. Uiteindelijk vloog er toch nog een kopbaldoelpunt van Bongonda voorbij Bolat, maar de aansluitingstreffer kwam rijkelijk te laat.

Play-off 1 komt steeds dichterbij

Antwerp speelde een zeer volwassen match tegen Essevee. Ondanks de moeizame eerste helft en het slappe spel, raakten ze zelden of nooit in paniek. De 1-2 was uiteindelijk een gevleide, maar niet onverdiende zege.

Antwerp blijft zo kamperen in de top 6 en komt zelfs op gelijke hoogte van Club Brugge op de 2e plaats. Met nog 8 speeldagen te gaan, telt de Great Old 8 punten meer dan de nummer 7, Charleroi. Play-off 1 loert zo nadrukkelijk om de hoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in