Antwerp laat zes youngsters proeven van het echte werk op stage

0
Antwerp-FC-reserven-ploegfoto
Bron: Website www.rafc.be

Hoezo Antwerp heeft een gebrek aan jongeren in zijn kern? De Great Old werkt op stage duchtig aan de verjonging en de omvorming naar een ‘Great Young’. De zes jongeren stelden zich in Het Nieuwsblad even aan u voor.

Japhet Muanza, centrale verdediger (17 jaar)

Muanza speelt al sinds zijn negende bij Antwerp en tekende onlangs zijn eerste profcontract. Hij is het prototype van de verjongingscultuur bij Antwerp.

De speler profileert zichzelf als “een echte supporter van Antwerp”. “Ik volg alles van de eerste ploeg. Het is echt zot dat ik daar nu opeens tussen sta. Het is soms nog wat onwennig, maar ik word hier goed opgevangen”, zegt de bonkige verdediger.

“Mijn kwaliteiten zijn mijn fysieke presence, mijn kopbalsterkte en een goede lange bal. Aan mijn conditie valt nog behoorlijk wat bij te schaven. Dat kan echt wel veel beter. Ik train voorlopig nog met de U18 en speel mijn wedstrijden bij de beloften.”

Robbe Quirynen, rechtsachter (17 jaar)

Robbe Quirynen is eveneens 17 jaar en mag voor het eerst proeven van het voetbal bij de grote jongens. “Toen ik de melding kreeg dat ik mee mocht op stage, heb ik met mijn ouders staan roepen van vreugde in de woonkamer”, vertelt een euforische Quirynen.

“Ik mocht zondag al negentig minuten meedoen tegen OHL. Ik speelde op de linksachter terwijl ik eigenlijk een rechtsback ben. Maar ik kan goed met beide voeten overweg, dus dat was niet echt een probleem.”

“Ik ben een snelle flankverdediger, met een goed spelinzicht en positiespel. Mijn lichaam moet zich wel nog meer ontwikkelen. Ik ontbreek nog duelkracht, maar ben hier om te leren en te kijken hoe het eraan toegaat bij een club in 1e klasse.”

Gaël Kakudji, verdediger (19 jaar)

Kakudji kwam afgelopen zomer over van AA Gent en tekende een contract bij de beloften. Toch kreeg hij voor de winterstop tegen Cercle Brugge al enkele speelminuten.

“Dat ik in het slot tegen Cercle al mocht invallen is magnifiek. En nu ben ik hier opnieuw met de A-ploeg op stage. Elke minuut die ik speel bij de 1e ploeg is een surplus.”

“Ik weet dat ik vooral aan mijn techniek moet blijven werken. Voor het overige ben ik een harde verdediger, die fysiek sterk is en er niet voor terugdeinst om in duel te gaan.”

Bill Lathouwers, doelman (19 jaar)

Bill Lathouwers maakte in de jeugd even de overstap naar Beerschot Wilrijk, maar sloot zich in 2015 opnieuw aan bij Antwerp. “Ik leer hier ontzettend veel bij van keeperstrainer Vedran Runje en Sinan Bolat.”

“Het niveau ligt hier een pak hoger dan bij de beloften. De keeperstrainingen zijn waanzinnig goed. Ik werk er vooral aan de basisprincipes aangezien ik die nooit echt heb geleerd, omdat ik bij de jeugd weinig keeperstrainingen kreeg.”

“Ik pak nu ballen die ik een jaar geleden nooit had gepakt. Verder bezit ik goede reflexen en heb een sterk voetenspel. Ook mijn lengte kan een voordeel zijn.”

Nando Nöstlinger, middenvelder (20 jaar)

Nöstlinger doorliep reeds de jeugdreeksen van Berchem, Beerschot Wilrijk en Anderlecht alvorens bij Antwerp te belanden.

“Een week voor de stage kreeg ik telefoon. Wat een verrassing! Het is fantastisch om tussen deze kerels te staan, al heb ik wel enkele examens aan de universiteit moeten uitstellen. Ik studeer sociaal-economische wetenschappen aan de universiteit van Antwerpen.”

“Ik speel doorgaans op de nummer 6 of 8. Vooral conditioneel moet ik nog een flinke stap zetten. Maar als mijn fysiek in orde is, ben ik iemand die veel kan lopen. Ook verdedigend kan ik nog sterker worden. Op de lange termijn hoop ik op een plaatsje in de A-kern.”

Antoine Bernier, flankaanvaller (21 jaar)

Antoine Bernier is de oudste van de hoop. Hij kwam in het begin van dit seizoen over van de beloften van Anderlecht en had stiekem gehoopt dit seizoen al deel uit te maken van de A-kern.

“Ik was van Anderlecht naar hier gekomen, omdat ik hoopte hier meer kans te maken om door te stromen naar de 1e ploeg. In de zomer trainde ik wel mee met de groep, maar na de transferperiode belandde ik bij de beloften. Nu ik er voor deze stage weer bij ben, hoop ik opnieuw vertrokken te zijn.”

“Mijn snelheid is mijn grootste troef. Voorts ben ik iemand die steeds simpel voetbal wil spelen, al kan mijn linkervoet nog wat beter.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in