Antwerp wint van Viktoria Plzen!

1

De eerste Europese wedstrijd van Antwerp in ruim vijfentwintig jaar werd er een die gekruid werd met een fantastisch doelpunt van Ivo Rodrigues. De Portugees werd, samen met Sinan Bolat, de matchwinner. Hij hield de nul. Wacht in de volgende ronde het Nederlandse AZ Alkmaar of het Oekraïense Mariupol?

Met Junior Pius in de ploeg ten koste van Batubinsika hoopte Laszlo Bölöni minder tegendoelpunten te slikken. De jonge verdediger liet dat toch alvast weten in zijn eerste interview. Het was de enige wissel ten opzichte van de gewonnen duels tegen Waasland-Beveren en Eupen van The Great Old.

Onder de indruk van de omstandigheden was Antwerp hoegenaamd niet. Het hield de Tsjechen al bij al goed af en dreigde een aantal keren met gevaarlijke pogingen. Eén van die schoten kwam van Ivo Rodrigues en die zette het Koning Bosuilstadion, voor één keer mocht die naam gebruikt worden, in lichterlaaie met een pareltje.

De thuisploeg had Viktoria Plzen bij het nekvel, een tweede doelpunt had altijd gemoeten. Rodrigues, wéér hij, had een tweede doelpunt aan zijn rechtervoet. Hij schoof de bal al strompelend naast het doel van de Tsjechen. Zo trok The Great Old met een kleine voorsprong richting kleedkamers.

Geen veranderingen na de pauze. De Tsjechen zochten iets meer het doel van Sinan Bolat op, maar echt veel kansen kreeg het daar niet toe. Op een goeie schietkans van Kayamba na voelde de Turkse goalie van den Antwerp zich niet bedreigd. Antwerp daarentegen controleerde de wedstrijd en naarmate het einde in zicht kwam probeerde het nog eens op de counter.

De counter, het geliefkoosde spelletje van The Great Old, kwam zo nog eens boven. Maar een tweede doelpunt zat er niet meer in. Zo trekt Antwerp volgende week met een kleine voorsprong richting Tsjechië. En wie de tegenstander straks wordt in de laatste voorronde van de Europa League is nog koffiedik kijken. AZ Alkmaar en Mariupol bleven steken op een 0-0-gelijkspel in Oekraïne.

Nog dit: in de slotfase van de wedstrijd maakte ene Didier Lamkel Zé zijn eerste speelminuten bij het A-elftal sinds zijn verbanning naar de B-kern eind juni. De Kameroener bleef weg van training om een nieuw en verbeterd contract uit de brand te slepen, maar kwam van een kale reis terug. Laszlo Bölöni gunde hem alvast enkele Europese speelminuten.

1 REACTIE

  1. Als je de match op TV ziet kun je de namen van de spelers op hun shorts niet
    lezen ze zijn wel in goud gedrukt maar niet leesbaar voor nieuwe supporters als ik die hevig supporter is voor Robbe Quirynen de nieuwkomer in de ploeg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in