Antwerp wint eerste oefenmatch, maar ziet Opare uitvallen

0
KFC Brasschaat - R Antwerp FC 0-3 oefenmatch

Antwerp is goed aan het voorseizoen begonnen. De beperkte kern van Bölöni in Brasschaat was geen nadeel. Zijn elftal won uiteindelijk met 0-3 tegen de tweede provincialer. En dat met enkele jongeren in de ploeg, dat was de beperkte kern.

WED OP WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS BIJ JE EERSTE STORTING MET DE CODE ‘ANTWERPFANS

Heel wat verrassende namen aan de aftrap in Brasschaat bij Antwerp. Onder meer de 18-jarige doelman Chevaugh Thiam en Gaël Kakudji kregen een basisplaats. Robbe Quirynen en Simen Juklerod stonden zelfs als aanvallende flankspelers. Amara Baby ging als valse negen spelen. Verder stonden ook Abdoulaye Seck, Faris Haroun, Lior Refaelov, Dylan Batubinsika, Daniel Opare en Yehor Nazaryna aan de start tegen KFC Brasschaat.

De onuitgegeven opstelling van Laszlo Bölöni kwamen er uit noodzaak. Matheus Borges, Geoffry Hairemans, Dino Arslanagic en Yves De Winter hielden zich (licht) geblesseerd afzijdig.

Doelpunt Seck, blessure Opare

Het was dan ook moeilijk voor Antwerp in het openingskwartier om gaten te vinden. Nazaryna probeerde het een keer vanop afstand, maar uiteindelijk ging zijn poging ver over. De eerste goeie kans was voor Juklerod. Quirynen stuurde hem diep, maar De Noor stuitte op de doelman.

Even drinken bij deze warme temperaturen en nadien ging het beter. Een vrije trap van Nazaryna werd door Seck binnen gekopt. Het was Bölöni en Antwerp minder lachen geblazen enkele minuten later, wanneer Opare tegen de grond ging. Hij werd door de verzorgers van het veld geholpen en vervangen door de Li Haoran.

Piepjong elftal na rust

Scoren lukte niet meer voor de rust. Bölöni gooide na de pauze bijna een volledig nieuw elftal het veld op. De 17-jarige Kacper Pasztaleniec nam plaats in doel en ook Japhet Muanza, Cyronn De Wilde, Joël Di Biniamu Nganga, Jordi Liongola, Ruben Geeraerts en tester Joé Kobo kregen hun kans. Li, Kakudji, Nazaryna (60’ Brian Agbor), Refaelov (60’ Ivan Pavli) blijven aanvankelijk staan.

Het piepjonge elftal toonde meteen zijn kunnen. Kakudji, nu op rechtsback, verstuurde een knappe voorzet en de zeventienjarige Ruben Geeraerts kopte heerlijk binnen.

Eenvoudige zege

Niet veel later knalde Nazaryna via een afvallende bal de 0-3-eindstand op het bord. Tester Kobo probeerde het ook vanop afstand, maar ook hier ging de doelman plat. Nganga en Pavli kwamen in de slotfase nog dicht bij de 0-4, maar misten hun poging.

Een eerste zege dus voor The Great Old in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Achterin werd er nauwelijks wat weggegeven, de twee doelmannen moesten elk één keer gepast tussenkomen. De blessure van Daniel Opare is de enige domper op de feestvreugde. Antwerp speelt zijn volgende oefenwedstrijd woensdag al, op het veld van KSK Heist.

Beelden uit KFC Brasschaat – R Antwerp FC:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in