Antwerp wil Percy Tau, die enkel te huur is

0
Percy Tau Zuid-Afrika Africa Cup
Percy Tau met Zuid-Afrika op de Africa Cup 2019 (Bron: CAF)

Royal Antwerp FC is deze transferperiode nog niet klaar. Er kwamen al enkele nieuwkomers naar de Bosuil, maar het bestuur zoekt verder naar nieuwe versterkingen. Een van de namen die daarbij opduikt, is die van Percy Tau. De 25-jarige Zuid-Afrikaan is eigendom van Brighton Hove Albion, maar speelde vorig seizoen op uitleenbasis bij Union.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Junior Pius, Ritchie De Laet, Martin Hongla en Sander Coopman: dit is het viertal nieuwkomers die Antwerp deze zomer al aantrok. The Great Old wil echter verder groeien is van zijn eerste Europese campagne in 22 jaar een succes maken.

Daarom blijft Luciano D’Onofrio op zoek naar interessante spelers die de kern van RAFC een meerwaarde kunnen bieden. Een van de spelers die op het transferlijstje van Antwerp staat volgens diverse media is Percy Tau.

Indruk bij Union

De Zuid-Afrikaan maakte vorig seizoen indruk in de Proximus League, 1B, en kreeg er zelfs de prijs van ‘Speler van het Jaar‘. Zijn uitleenbeurt aan Union is echter afgelopen en dus keert Tau terug naar Premier League-club Brighton & Hove Albion.

Zij zijn momenteel op zoek naar een oplossing voor hun talentvolle aanvallende middenvelder omdat zijn werkvergunning voor het Verenigd Koninkrijk nog steeds niet in orde is. Brighton zou Percy Tau liefst uitlenen, maar dat ziet Antwerp naar het schijnt niet zitten. Zij zouden enkel een definitieve overgang zien zitten.

Africa Cup

Het is niet bekend hoeveel de Zuid-Afrikaan eventueel zou moeten kosten. Brighton & Hove Albion betaalde één jaar geleden nog 3,2 miljoen euro voor hem.

Mogelijk komt er binnenkort schot in de zaak. Tau is op dit moment met Zuid-Afrika actief op de Africa Cup. Hij speelde tot nu toe iedere minuut bij de Bafana Bafana. Afgelopen zaterdag schakelde Zuid-Afrika gastland Egypte uit in de kwartfinale. Komende woensdag wacht Nigeria. Een eventuele halve finale is op 14 juli tegen Ivoorkust of Algerije. De finale van het tornooi wordt op 19 juli gespeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in