Antwerp verliest oefenpot tegen Waasland-Beveren

0

Antwerp begon uitstekend aan de competitie met tien op vijftien, maar verloor daags voor een lang voetballoos weekend een oefenwedstrijd tegen rode lantaarn Waasland-Beveren. Enkele aanwinsten deden matchritme op om zich in de gratie van Laszlo Bölöni te spelen.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Op de laatste dag van de transfermarkt versterkte Antwerp zich nog met Manuel Benson, Zinho Gano (beiden van Racing Genk), Steven Defour (ex-Burnley) en Wesley Hoedt (Southampton). Een aantal kregen speelminuten tegen Waasland-Beveren. Koji Miyoshi, een Japanner die al een paar weken in Antwerpen vertoeft, mocht ook beginnen.

Agbor mist, Waasland-Beveren scoort

De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd. Brian Agbor, een 18-jarige beloftevolle voetballer die ook mee op oefenstage was, rondde een knappe aanval net niet af. Die liep ook over Lior Refaelov en Dieumerci Mbokani. Kevin Mirallas, ook op het veld, zette enkele goeie acties op. De finesse ontbrak. Op het half uur liep het mis voor The Great Old.

In twee minuten tijd ging het van 0-0 naar 0-2. Tuur Dierckx, ex-Antwerp nota bene, krulde het leer in de verste hoek voor het eerste doelpunt. Bij het tweede doelpunt liet hij Stefan Milosevic het werk afronden. Telkens ging het mis op de linkerkant, dat blijft toch een werkpuntje voor The Great Old.

Debuut Gano

Na de pauze stuurde Laszlo Bölöni, op doelman Yves De Winter na, een heel nieuw elftal de wei in. Manuel Benson bleef uit voorzorg aan de kant en laat een echo nemen aan de quadriceps. Wél in actie: Zinho Gano.

In tegenstelling tot voor de pauze acteerde de oudste club van het land nu met twee offensieve middenvelders. Onder aanvoering van Didier Lamkel Zé en Ivo Rodrigues ging Antwerp nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, zonder weliswaar Nordin Jackers aan het werk te kunnen zetten.

Ook de bezoekers bleven kansen afdwingen. Daan Heymans en Milan De Mey misten het kader. Geen van beide teams kon in de tweede helft nog scoren.

Opstelling Antwerp

Eerste helft: Yves De Winter; Ritchie De Laet, Abdoulaye Seck, Wesley Hoedt, Simen Juklerod; Brian Agbor, Faris Haroun; Koji Miyoshi, Lior Refaelov, Kevin Mirallas; Dieumerci Mbokani

Tweede helft: Yves De Winter; Aurélio Buta, Dino Arslanagic, Dylan Batubinsika, Cyrron De Wilde; Alexis De Sart, Sander Coopman, Didier Lamkel Zé; Amara Baby, Zinho Gano, Ivo Rodrigues

DOELPUNTEN: 31’ Dierckx 0-1, 33’ Milosevic 0-2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in