Antwerp verliest kostbaar punt in slotfase

0

Antwerp is haar ongeslagen status kwijt in deze competitie. In het Zwarte Land kondigde Laszlo Bölöni enkele wissels aan, maar net daar ontbrak het automatismen. Bovendien speelde de VAR ook een hoofdrol op met een afgekeurd doelpunt voor beide partijen en een doelpunt in de sltofase van Charleroi.

Antwerp-coach Laszlo Bölöni kondigde wissels aan en kijk: uit het niets stonden er twee nieuwe namen aan de aftrap: Sander Coopman, Martin Hongla en Ritchie De Laet kregen een basisplaats van de Roemeen. Lior Refaelov, Alexis De Sart en de onfortuinlijke Junior Pius kregen zo rust voor de belangrijke wedstrijd in Plzen van komende donderdag.

De wedstrijd begon heel gelijkopgaand, met mogelijkheden aan beide kanten. Al waren die van de thuisploeg wél gevaarlijker als die van Antwerp. Charleroi probeerde het een keer via Morioka, maar zijn schot ging over het doel van Sinan Bolat. Even later trapte Massimo Bruno tegen de lat na een knappe aanval.

Het viel op dat Antwerp het lastig had. Zou het te maken hebben met een aantal vervangers in de ploeg? De thuisploeg bleef de betere ploeg, maar moest wel opletten toen The Great Old knap combineerde. De bal kwam, via een aantal stationnetjes, tot bij Ritchie De Laet. De rechtsachter testte de vuisten van Penneteau.

Tussendoor werd de wedstrijd nog even stilgelegd nadat Antwerp-fans een liedje over Walen en ‘kaka’ aan het zingen waren. Via match delegate Kris Bellon werd de wedstrijd even stilgelegd, maar na tussenkomst van Faris Haroun en Sinan Bolat richting de eigen aanhang werd de wedstrijd snel weer op gang gefloten.

In de slotfase van de eerste helft nog een paar keer Charleroi, dat dreigend was. Bruno met een afstandsschot waarop Bolat moest tussenkomen. Luttele seconden voor het laatste fluitsignaal kreeg Morioka de bal nog tot bij Fall, maar die kon de bal niet eens controleren. Geen doelpunten voor de rust, de hoop op spektakel na de pauze bleef.

En het spektakel zou komen na de rust. Een hoekschop werd door Coopman na geharrewar gebracht tot bij Amary Baby. De flankaanvaller, ex-Charleroi, knalde binnen. De VAR keurde het doelpunt echter af na voorafgaand hands van de assist-gever. De Antwerp-aanhang keerde terug van een koude douche.

Zeker als vijf minuten later Mamadou Fall dan toch wist te scoren. De bal ging over Juklerod door en de flankaanvaller van Charleroi trapte overhoeks tegen de touwen. Laszlo Bölöni greep in: Bolingi, Lamkel Zé én Refaelov kwamen in de ploeg om een puntje of misschien zelfs meer mee te pakken uit het Zwarte Land.

En met nog een kwartier voor tijd werd de druk ook beloond met een doelpunt. Bolingi stuurde Mbokani diep, die kon terugleggen op Lior Refaelov. De Israëli stuurde het leer tegen de touwen: 1-1 en weer hoop voor Antwerp. Al was het wachten op de VAR. Maar vijf minuten later ging Bolat in de fout. Hij haalde Fall onderuit: penalty.

Maar Bolat zou Bolat niet zijn als hij zou uitpakken om de strafschop te pakken. Jeremy Perbet ging achter de bal staan, maar de Turkse goalie pakte. Het Antwerpse legioen vierde. De storm ging gewoon verder. De roep om een strafschop na handspel in de zestien van Charleroi werd niet gehoord. De Antwerpse druk bleef aanhouden.

De slotfase bleef boeien. Een hoekschop werd door Perbet binnen gelopen in minuut 90. Even later zou de VAR opnieuw een doelpunt afkeuren. Dit keer eentje van Charleroi: buitenspel. Antwerp kwam nog een paar keer gevaarlijk opzetten, maar scoren zat er uiteindelijk niet meer in. The Great Old verliest voor het eerst in de competitie en is zo haar ongeslagen status kwijt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in