Ajajaj! Antwerp verliest derde plaats in slotseconden

0
Antwerp Gent 1-2 po1 verslag

Antwerp is er niet in geslaagd om zijn derde plaats vast te houden. Op basis van doelsaldo is Standard over The Great Old gewipt. Plots wacht ‘s lands oudste club voorlopig een extra week training om tegen de winnaar van Play Off II te spelen. Je zal maar een vakantie geboekt hebben …

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN WIN!

Laszlo Bölöni wilde graag de derde plaats vandaag al veilig stellen. Vier op zes was daarvoor genoeg, maar beter doen dan Standard was dat ook. De Roemeen begon zonder Simen Juklerud aan de partij, Matheus Borges was zijn vervanger op de linkerkant. Verder kwam Diermerci Mbokani weer in de ploeg ten koste van William Owusu.

Antwerp kreeg een paar goeie kansen. Eerst was er een goede actie van Lior Refaelov, die Didier Lamkel Zé de diepte in stuurde. De Fransman was echter te verrast en schoot vol op doelman Kaminski. Wat later probeerde ook Omar Govea het vanop een afstand. Dat schot pakte de Gentse doelman ook.

1-1 aan rust

Op het half uur wilde Gent een strafschop na vermeend hands van Jelle Van Damme. De VAR had gezien dat het de buik was en gaf dus geen Gentse strafschop. Miscommunicatie achterin bij de Buffalo’s zorgde voor de 1-0 van Mbokani, na een assist van Opare. Al was het Dylan Bronn die de goal als own-goal op zijn naam kreeg.

De voorsprong zou echter niet op het bord blijven staan bij de rust, want luttele minuten voor het laatste fluitsignaal zou David op een hoekschop aan de tweede paal makkelijk kunnen scoren. Wél in twee tijden, want Bolat pakte eerst nog heerlijk. Met 1-1 trokken we richting kleedkamers.

Vechten voor puntje

Antwerp zou het begin van de tweede helft starten met een enorme mogelijkheid voor Dieumerci Mbokani. Betrokken in twintig doelpunten al dit seizoen, maar de eenentwintigste zou later volgen. Een knappe actie van de Congolees, maar het schot liet te wensen over.

De thuisploeg probeerde nog, maar ze vonden geen oplossingen op het spel van de Buffalo’s. Kaminski moest zich nog een keer tonen op een poging van Haroun. Bolat hield ondertussen de ingevallen Yaremchuk van de 1-2. Dat puntje voorsprong moest behouden worden.

De slotminuten braken aan. Ondertussen sijpelde het nieuws al binnen dat Standard op een dubbele voorsprong stond tegen Club Brugge. Zij kwamen plots dichterbij Antwerp, al hadden we nog steeds dat ene puntje voorsprong. Dat moest over de streep getrokken worden.

Gent in 95ste minuut

Tot er achterin cadeaus werden uitgedeeld. Yaremchuk stuurde Sorloth weg en die liet Bolat kansloos. De Bosuil was stil, een extra wedstrijd wenkte in de vorm van die barragewedstrijd tegen of Charleroi of KV Kortrijk. Standard speelt immers tegen Racing Genk, dat hen wel een cadeau wil geven na de landstitel. Wij trekken richting het Jan Breydelstadion.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in