Antwerp verlaat Nederland met gelijkspel in koffer

0

Met of zonder supporters, De Grolsch Veste was lang niet uitverkocht voor deze derby der lage landen tussen clubs. AZ Alkmaar bracht maar 4000 supporters mee, van de burgemeester van Enschede mochten er zelfs geen van Antwerp komen. Al waren er toch gekomen. Zij zagen The Great Old een goeie uitgangspositie verwerven in die terugwedstrijd.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Antwerp begon met de verwachte elf namen aan de wedstrijd. Sinan Bolat boezemde de Nederlanders wat angst in. Het was hij die AZ Alkmaar tien jaar geleden uit de zestiende finales van de Europa League hield. Hij nam zijn plaats onder de lat weer in. Martin Hongla stond in de plaats van Alexis De Sart en Ritchie De Laet verving de geschorste Abdoulaye Seck.

Anders dan ander moest Antwerp, op het openingskwartier na, achteruit. The Great Old kon dreigen via Simen Juklerod en een kans voor Ivo Rodrigues, maar verder was het de ‘thuis’-ploeg die domineerde. Met positiewissels, de Nederlanders hadden het perfecte plannetje klaar. Rood-Wit duizelde, gezien de ingebakken mandekking.

Batubinsika opent score

Alsmaar meer zakten de bezoekers terug en echt kansen afdwingen zat er nooit in. Verder dan drie passes kwamen ze niet. Didier Lamkel Zé hield zich niet aan de afspraken, waardoor Juklerod het moeilijk kreeg. En hij loopt al niet over van het vertrouwen. Bovendien moest ook Hongla keer op keer die gaten dicht lopen.

AZ kwam tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer. Bolat hield Myron Boadu van een doelpunt of twee. En net wanneer je denkt dat het Antwerp in elkaar stuikt, recht het de rug en verrast het zelfs de 4000 AZ supporters. Dieumerci Mbokani dwong een paar hoekschoppen af en op de tweede was het prijs: Dylan Batubinsika kopte, kinderlijk eenvoudig, de 0-1 voorbij Marco Bizot. De Nederlander speelde eerder voor Racing Genk.

Refaelov op paal

Antwerp nam in de tweede helft over en via Lior Refaelov kwam het héél dicht bij de poules, maar zijn schot strandde tegen de paal. AZ Alkmaar overleefde de beginfase en ging nadien op zoek naar de gelijkmaker. Bolat moest tot drie keer toe aan de bak. En wanneer het schip dreigde te zinken, deed Aurélio Buta er nog een schepje bovenop.

De rode kaart van Abdoulaye Seck in Tsjechië zinderde nog na, maar Buta deed het zowaar nog stommer. Vroegtijdig gaan douchen en de voorsprong moest met tien worden verdedigd. Allemaal achteruit en Dino Arslanagic maakte zijn rentree na blessureleed. De 0-1 moest en zou over de streep worden getrokken … Helaas.

Late gelijkmaker AZ

Oussama Idrissi versnelde en Boadu werkte zijn voorzet tegen de touwen. AZ Alkmaar wilde neer, maar een slotoffensief zat er nooit meer in. Het dreigde nog wel, maar niet in die mate dat Sinan Bolat nog een wereldsave uit zijn handschoenen moest schudden. Volgende week moet het gebeuren, in het Koning Boudewijnstadion. Daar zijn nog ruim 10.000 tickets voor te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in