Geeft Antwerp morgen meer uitleg over vernieuwde Bosuil?

0
Bosuilstadion vernieuwd Antwerp FC

Ongeduldige fans van Antwerp FC krijgen morgen mogelijk meer nieuws over de verbouwplannen van het Bosuilstadion. Dat moet volgend jaar plaats bieden aan 23.000 toeschouwers dankzij drie nieuwe tribunes dichtgemaakte hoeken. Wanneer de renovatiewerken van start gaan, is echter nog niet geweten.

“We proberen de ‘Bosuil 2.0’ in 2019 te realiseren. Maar dat hangt ook af van vergunningen. We hebben ons huiswerk gedaan, maar toch kan er altijd nog iets mislopen”, zei Gheysens eind september bij de presentatie van de toekomstplannen voor het Bosuilstadion.

Bosuilstadion dichtmaken

Tribune 4, waaraan nu al gewerkt wordt, zou dit seizoen nog moeten af zijn. Het volledig vernieuwen van Tribune 2 en 3 en het dichtmaken van de hoeken van het Bosuilstadion staat in principe deze zomer gepland. Ook het vernieuwde jeugdcomplex zou dan gebouwd worden.

Ghelamco, het bouwbedrijf van Paul Gheysens, bewees met Tribune 1 al dat het op korte tijd heel wat kan realiseren. Een concrete planning was er echter nog niet omdat de club uiteraard ook afhangt van anderen zoals het stadsbestuur en de politiediensten.

Familietribune

Mogelijk komt er morgen wel meer duidelijkheid. Dan organiseert Royal Antwerp FC namelijk een Business Event met verschillende gastsprekers. Een daarvan is Dimitri Huygen, Business & Communications Manager bij RAFC.

Volgens de uitleg bij het event zal hij toelichting geven bij de uitbreiding en vernieuwing van het Bosuilstadion. Er wordt ook de nadruk gelegd op de plannen om Tribune 4 in te richten als familietribune. Zo wil Antwerp van het voetbal een familiegebeuren maken voor het hele gezin.

“3 nieuwe tribunes in 2019”

“In 2019 zullen 3 nieuwe volwaardige tribunes gebouwd worden die verbonden worden tot één gesloten kuip”, valt te lezen. Of Huygen ook al toelichten wanneer de bouw van de nieuwe tribunes zal starten, valt af te wachten.

Bosuilstadion Royal Antwerp FC Tribune 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in