Antwerp stelt plaats vier veilig (en is zo goed als zeker van Europees voetbal)

0
Antwerp Anderlecht 1-1 verslag po1

Royal Antwerp FC gaat zo goed als zeker Europees voetballen volgend seizoen. De vraag is alleen of dat gaat gebeuren aan de hand van de derde of de vierde plaats. Lager zal The Great Old niet meer zakken, door het gelijkspel tegen Anderlecht deze middag. Elk één doelpunt, meer zagen we vanmiddag niet.

Laszlo Bölöni moest puzzelen: Dieumerci Mbokani was er niet bij en hij had toch een voet in twintig doelpunten dit seizoen. De keuze van de Roemeen viel uiteindelijk op William Owusu. Zijn contract werd nog niet verlengd, maar de kans is groot dat het effectief zal gebeuren.

Anderlecht op voorsprong

Na de minuut stilte voor Julie Van Espen, de Antwerpse studente die afgelopen week op gruwelijke wijze werd vermoord, gingen beide ploegen aan het voetballen. Al kwam Anderlecht vijf minuten na het eerste fluitsignaal op voorsprong. Een doelpunt van Ivan Santini na een assist van Andy Najar.

Antwerp moest even bekomen en had tijd nodig om in hun spel te komen. Kansen afdwingen was een pak moeilijker, ook niet toen het hulp kreeg van Kums en Bornauw. De middenvelder ging dribbelen aan de rand van de zestien, Lior Refaelov kon niet scoren.

En Bornauw deed Didillon een wereldsave uitvoeren. Of hij had een week na zijn rode kaart alweer de antiheld van Anderlecht geweest. Zo trok paars-wit met een minimum aan inspanningen en een maximum aan resultaat richting kleedkamers: 0-1.

Lamkel Ze maakt gelijk

Antwerp zou niet veel nodig hebben om hetzelfde kunstje te flikken in de tweede helft. Didier Lamkel Zé kon een verre ingooi in doel koppen. De gekke voetballer had een even gekke viering in gedachten. The Great Old wilde meer en ging in het offensief.

Het leverde echter weinig doelgevaar op, maar de aanhoudende druk van de thuisploeg bleef wel en Anderlecht kwam er ook gewoon niet meer uit. Maar door de tussenstand bleef de wedstrijd wel boeien. Antwerp kon zelfs mikken op de derde plek en Standard op vijf punten zetten, als het won.

Gaandeweg herstelde Anderlecht echter het evenwicht, maar kansen waren er nauwelijks. Helemaal op het laatste nog eentje: op aangeven van Verschaeren tikte doelpuntenmaker Santini nog over. Het was een van de weinige hoogtepunten in de tweede helft, die dus geen winnaar opleverde.

Door het gelijke spel verzekerde Antwerp zichzelf van de vierde plaats. Het heeft acht punten voorsprong op Anderlecht. Plek drie had ook een quasi zekerheid kunnen zijn, maar de kloof met Standard bedraagt vooralsnog drie punten. Conclusie: Europa is toch een stapje dichterbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in