VAR besteelt Antwerp: penaltyfout Standard niet gefloten, wel rood voor Lamkel Ze

1
Antwerp FC Standard Luik Dieumerci Mbokani
Bron: rafc.be

Eén bizarre fase met de VAR in de hoofdrol heeft ervoor gezorgd dat Antwerp blij moest zijn met een gelijkspel in de topper tegen Standard. Op het uur greep de videoscheidsrechter onbegrijpelijk niet in bij een penaltyfout van Standard op Bolingi. Enkele seconden later kreeg uitblinker Didier Lamkel Ze wel een rode kaart. Een laat doelpunt van Dieumerci Mbokani bezorgde Antwerp toch nog een verdiend gelijkspel.

De gedeelde nummer twee tegen de nummer vier, Royal Antwerp FC tegen Standard Luik, twee rood-witte ploegen die in vorm zijn … het beloofde een vurige avond te worden op de Bosuil. En dus koos Laszlo Bölöni voor heel wat sterke spelers in zijn basiselftal.

Lamkel Ze beste man in matige eerste helft

De eerste helft was aan beide kanten heel gesloten. De verdediging van Antwerp stond, zoals heel het seizoen al, heel goed en Standard kon geen uitgespeelde kans bij elkaar voetballen.

Ook The Great Old zelf slaagde er jammer genoeg niet in om te scoren. Antwerp was wel de betere ploeg en onder aanvoering van de beste man op het veld, Didier Lamkel Ze, verdiende het misschien wel een doelpunt, maar in de zone van de waarheid liep het telkens fout.

VAR ziet penaltyfout op Bolingi niet

Een heel ander beeld zagen we in de tweede helft. Beide ploegen kregen van bij het begin enkele kansen, maar de 0-0 bleef nog even op het bord.

Pas op het uur kreeg de wedstrijd echt een vreemde wending. Heel de Bosuil zag hoe Jonathan Bolingi in de zestien werd neergehaald door Konstantinos Laifis … heel het stadion behalve scheidsrechter Wim Smet en de VAR.

De beruchte penaltyfase waarbij de VAR niet ingreep (beelden: Sporza)

Terechte frustratie bij Antwerp dus en die werd er niet beter op toen de scheidsrechter enkele seconden later wel wakker bleek om uitblinker Lamkel Ze met zijn tweede gele kaart naar de kleedkamer te sturen. Een terechte kaart, al was die er uiteraard nooit gekomen als de VAR in de vorige fase zijn werk gedaan.

Lijnrechter vlagt, VAR keurt toch 0-1 goed

Een zware domper voor Antwerp dus met nog een half uur te spelen en Standard dat ineens op meer dan een punt begon te hopen. Die voorsprong van de bezoekers kwam er ook iets later, al ging ook hier een vreemde situatie aan vooraf.

Mehdi Carcela bediende Maxime Lestienne die de bal voorbij Sinan Bolat trapte. Verwarring alom want de lijnrechter stond met zijn vlag omhoog voor buitenspel. Deze keer besloot de VAR echter wel dat het nodig was om in te grijpen en na een half minuutje later stond het ineens toch 0-1.

Mbokani maakt verdiend gelijk

Zoveel absurditeit leek gelukkig de Antwerp-spelers aan te wakkeren want zij legden zich allerminst neer bij een nederlaag.

Een slimme Sinan Bolat haalde de innerlijke Manuel Neuer in zich naar boven. Hij kreeg de bal via Sambou Yatabaré en Ivo Rodrigues tot bij Dieumerci Mbokani die door de beelden van Ochoa de verdiende gelijkmaker wist te scoren.

Antwerp alleen tweede

1-1 was meteen ook de eindstand van de topper tussen Antwerp en Standard. Door de man minder mag The Great Old blij zijn met een punt, maar de niet gefloten penalty en het niet ingrijpen van de VAR met alle gevolgen van dien laten toch een heel zure nasmaak achter.

Al mag RAFC wel trots naar het klassement kijken waar het mooi alleen op de tweede plaats staat na 23 van de 30 speeldagen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in