Waar eindigt Antwerp dit seizoen? Analisten spreken zich uit

0
Royal Antwerp FC ploegfoto 2018-2019 analist
Bron: rafc.be

Royal Antwerp FC staat na de winst tegen Zulte Waregem (1-2) gedeeld tweede in de Jupiler Pro League. Het halen van play-off 1 mag niet meer mislukken voor The Great Old, maar wat is daarin mogelijk? Enkele analisten wagen zich in Het Laatste Nieuws aan een voorspelling.

Het ziet er steeds beter uit voor Antwerp om in hun tweede jaar terug op het hoogste niveau direct play-off 1 te halen. Na 22 speeldagen hebben ze 41 punten, evenveel als vorig jaar na 30 speeldagen.

Toen verspeelde RAFC een voorsprong van zes punten op de zevende in de stand door maar één keer meer te winnen in de laatste acht wedstrijden. De voorsprong op de zevende bedraagt op dit moment acht punten.

“Individuele klasse”

“Dit jaar gaan ze het niet laten schieten. Hoewel ze net als de meeste ploegen nog een zwaar programma hebben. Vorig jaar wonnen ze maar één keertje na de winterstop, dat is nu al het geval en het wordt zeker niet de laatste zege”, voorspelt Wim De Coninck in Het Laatste Nieuws.

De analist ziet ook een duidelijke reden waarom het dit seizoen wel zal lukken voor Antwerp. “Lior Refaelov en Dieumerci Mbokani voegen individuele klasse toe aan die ploeg. Dat hadden ze vorig jaar niet. Toen moest het echt collectief gebeuren. Nu kan het ook met een flits”, legt hij uit. Wim De Coninck noemt ook nog de komst van Simen Juklerød als een belangrijk verschil.

Wim De Coninck analist stadion
Wim De Coninck (Bron: vtm)

“Verslag Antwerp maar eens, hé”

Het Laatste Nieuws vroeg ook aan een panel van tien andere analisten of ze Royal Antwerp FC ook na de play-offs op de tweede plaats zien eindigen. De meningen zijn duidelijk verdeeld, maar meerdere van hen schrijven The Great Old zeker niet af.

“Antwerp is absoluut een realistische kandidaat voor die tweede plaats, maar Standard heeft een streepje voor”, zegt Patrick Vervoort (ex-speler van o.a. Standard, RSC Anderlecht en die failliete ploeg uit de buurt).

“Standard zit in een flow, heeft veel power én techniek. En dan is er nog Club Brugge …”, gaat hij verder. “Maar versla Antwerp maar eens, hé. Niemand zal hen zomaar opzij zetten, wat maakt dat ze sowieso zullen meespelen.”

“Vrijdag van Standard winnen”

“Antwerp is één van de meest regelmatige ploegen in de Jupiler Pro League”, merkt Eric Van Meir op. “Ze doen het niet spectaculair, maar staan altijd goed in de organisatie. Een beetje het prototype van een goede, Belgische georganiseerde ploeg.”

Volgens de voormalige Rode Duivel en ex-trainer die momenteel vaak gevraagd wordt als analist is de volgende speeldag belangrijk voor Antwerp. “Als ze vrijdag van Standard winnen, kan die tweede plaats zeker aan het einde van het seizoen”, zegt hij.

Eric Van Meir analist
Eric Van Meir (Bron: YouTube Sportbeat)

“Positieve flow”

Ook Jacky Mathijssen houdt tot het einde van het seizoen rekening met RAFC. “Waarom zouden ze die tweede plaats niet kunnen pakken? Ik denk dat Antwerp bij de ploegen zit, misschien nog samen met Standard, die in een positieve flow zitten”, legt de analist uit.

“Bovendien staan ze in een positie van waaruit ze met hun sterktes kunnen voetballen. De anderen moeten écht beter zijn om hen te kloppen”, voorspelt Jacky Mathijssen.

“Het moét niet voor Antwerp”

Ook volgens Aimé Anthuenis kan Antwerp profiteren van zijn underdogpositie. Voor het seizoen was play-off 1 halen het doel. Als dat gehaald wordt, is al de rest eigenlijk bonus.

“Er zijn er een stuk of vier voor die tweede plaats, hé. En voor mij hoort Antwerp bij dat trosje, niet meer of minder dan de rest”, zegt hij. “Misschien kan het zelfs een voordeel zijn dat het voor Antwerp niet echt moét, terwijl dat bij pakweg Club Brugge en Standard wel het geval is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in