Antwerp overleeft miraculeus in Tsjechië

1

Het kan niet anders dan dat Laszlo Bölöni en Antwerp een paar konijnenpoten bij hadden op de bank. Hoe anders kan je een avond overleven op deze manier én pas in minuut 116 de poorten naar de Play Offs van de Europa League open beuken. Antwerp is … anders. Opnieuw gebleken

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Met drie duizend waren ze afgereisd, de Antwerpse supporters wilden voor geen geld van de wereld de eerste Europese verplaatsing meemaken. Maar zeshonderd van die gelukkigen die het vliegtuig namen, konden effectief de wedstrijd zien. Zij zagen dat Laszlo Bölöni topschutter Dieumerci Mbokani op de bank posteerde. De Congolees was niet honderd procent fit.

Antwerp leek weer goed te starten. Refaelov met een schot over doel en ook Bolingi zou zich een paar keer tonen. Weliswaar stond de Congolees steevast buitenspel, maar hij toonde zich. Mondjesmaat nam de thuisploeg de wedstrijd in handen en dat zou Antwerp ook ondervinden. De Tsjechen wilden doorstoten naar die laatste voorrondes van de Europa League.

Viktoria morst met kansen

Buta moest een keer de meubelen redden, Bolat moest een bal wegwerken. De Turkse goalie beging ook een strafschopovertreding, maar dat werd door de Italiaanse scheidsrechter even niet gezien. Gelukkig maar. De bezoekers kreunden onder de druk. Kayamba rende een paar keer voorbij Juklerod. Hij kreeg de gele kaart onder de neus geduwd.

Het enige geluk dat The Great Old had was dat ze bij de thuisploeg niet meer konden scoren. De ploeg van Pavel Vrba stond al meer dan zes uur droog. Antwerp ontsnapte wel toen Limbersky tegen de lat knalde na een vrije trap van Racing Genk-aanwinst Hrosovsky. Het zal alweer mee voor de bezoekers. De thuisploeg at ondertussen het truitje op.

Lat en Bolat brengen redding

De rust kwam welgekomen, zeker wanneer ook Jonathan Bolingi geblesseerd uitviel. Dieumerci Mbokani moest voor wat meer balvastheid zorgen voorin. “Dieu, verlos ons van de druk”, zoiets moet het geweest zijn.

Na de pauze begon Antwerp wel wat offensiever, het resulteerde in een schotje van Haroun. Evenzeer had The Great Old op achterstand kunnen staan nadat Krmencik in de rug dook van Seck en Batubinsika. De aanvaller botste echter op Bolat en bracht redding. Later mocht hij opnieuw de goden bedanken.

Een vrije trap, alweer van Hrosovsky, werd door Havel tegen de lat verwerkt. Het oog, de naald. Alles paste ondertussen want hoe kon het zomaar dat Antwerp hier nog steeds op gelijke hoogte stond? Kalvach trapte ook nog eens een open doelkans huizenhoog over het doel van Bolat. Het zou al op een diefje waren.

Krmencik doet Plzen dromen

De tijd verstreek, Bolat en co pikten ook regelmatig een paar seconden waardoor de thuisaanhang zich daaraan konden enerveren. Kayemba probeerde het nog eens. Bijna … Maar het kon niet blijven duren en tien minuten voor tijd was het prijs. Char duwde echter nog, maar de scheids liet doorspelen. Krmencik scoorde: 1-0.

En die stand betekende dus verlengingen. Antwerp legde hetzelfde spelbeeld op de mat: ontsnappen en ontsnappen. Tot halfweg de eerste verlenging Krmencik weer scoorde. De 2-0 stond op het bord, maar je zag de Tsjechen twijfelen: voorsprong vasthouden? Voorsprong vergroten. En dan maakte Antwerp het ze nog gemakkelijker.

Rood Seck, goal Mbokani

Want Seck kreeg een gele kaart na een tackle en meteen een tweede voor klagen bij de ref. Met tien op zoek naar een doelpunt. Zo moest het gebeuren en zo zou het ook gebeuren. Een vrije trap van Lior Refaelov werd binnen geprikt door Dieumerci Mbokani. Antwerp in een delirium, de ontsnapping van het jaar. ‘Dieu – Merci’, zullen er wellicht velen zeggen deze avond.

Antwerp schakelt dus Viktoria Plzen uit op weg naar de groepsfase van de Europa League. The Great Old gaat volgende week op bezoek bij het Nederlandse AZ Alkmaar, dat het Oekraïense Marieupol klopte met 4-0. De Nederlanders ontvangen rood-wit echter in Den Haag, nadat het AFAS Stadion te lijden had onder de storm van afgelopen weekend. Een week later volgt de terugwedstrijd, opnieuw in Brussel.

Verslag Viktoria Plzen – R. Antwerp FC

Sfeerverslag Antwerp-fans in Plzen

1 REACTIE

  1. Hij gaat scoren,Keeper hebde gij dat nie gehoord,
    Ooooh Dieumerciiii,
    Mbokaniiiii…
    The best player from the league !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in