Antwerp beloont trouwe jeugdspeler Japhet Muanza met eerste profcontract

0
Japhet Muanza profcontract Antwerp FC
Bron: Twitter @official_rafc

Na 9 jaar trouwe dienst in de jeugdcategorieën van Antwerp tekent Japhet Muanza zijn eerste contract bij de Great Old. De 17-jarige centrale verdediger maakte al langer indruk en past binnen het nieuwe beleid: ‘trots op onze toekomst’. Antwerp maakte het nieuws bekend met een filmpje op Twitter.

De Great Old wil in 2019 inzetten op de jeugd (met onder andere de bouw van een nieuw jeugdcomplex) en de toekomst en maakt dat duidelijk met de hashtag ‘trots op onze toekomst’. Antwerp presteert in de competitie boven de verwachtingen, maar de doorstroming van de eigen jeugd naar het eerste elftal was altijd al een beetje het zorgenkind.

Met dat zorgenkind willen ze nu breken en daarom trakteert het Japhet Muanza op een eerste profcontract. De 17-jarige Muanza maakt al 9 jaar het mooie weer in de jeugdreeksen bij Anwerp en wordt daar nu voor beloond. Muanza is 1,86 meter groot, heeft de Belgische nationaliteit en speelt als centrale verdediger.

Muanza: “Op lange termijn debuut maken”

Antwerp toont met het contract voor de jonkie dat het vertrouwen heeft in de eigen jeugd. Muanza zelf wil dat vertrouwen maar al te graag bevestigen, al beseft hij wel dat hij geduld zal moeten tonen.

“Ik wil aan de trainer laten zien dat ik er klaar voor ben en stapsgewijs naar de eerste ploeg wil groeien”, zegt de verdediger in het filmpje. “Ik hoop op lange termijn mijn debuut te maken en een meerwaarde te zijn voor deze club.”

Dat Antwerp in zijn hart zit, wil Muanza ook nog graag even duidelijk maken. “Ik volg bijna alles van Antwerp en ben een zware fan. Het is gewoon een ploeg waar je voor wilt spelen.”

Maak kennis met Japhet Muanza:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in