Antwerp-fans drinken 1 miljoen pintjes per seizoen

2
Maes Bier plastic beker

Het gaat vaak over cijfers in het moderne voetbal, maar deze statistiek hebben we nog niet vaak gelezen. Volgens Het Laatste Nieuws worden er per seizoen op de Bosuil maar liefst 1.000.000 glazen of bekertjes bier gedronken. Daarna nestelen de fans van RAFC zich mooi tussen de andere ploegen uit play-off 1.

Voorspel NU de wedstrijden van Antwerp voor je aan je pintje begint in de Bosuil!

De groei die Royal Antwerp FC de laatste twee seizoenen heeft doorgemaakt, is gigantisch. Na jaren tweede klasse groeide het in een recordtempo uit tot een ploeg die play-off 1 haalt.

Maar ook buiten het sportieve kan je niet naast de groei kijken. Tribune 1 is al vernieuwd en binnenkort is ook de rest van de Bosuil aan de beurt. En ook op Facebook groeide Antwerp enorm.

Hamburgers, frieten én bier

Het Laatste Nieuws onderzocht ook wat er de laatste tijd gegeten en gedronken wordt op Deurne-Noord. Ondanks het ruimere aanbod om te eten op Tribune 1, vliegen de hamburgers (+20% tot 20.000 per jaar) en bakjes frieten (+42% tot 25.000 per jaar) nog steeds de deur ook.

RAFC Antwerp Maes Pils affiches
Bron: rafc.be

Hetzelfde kan gezegd worden van de pintjes die door de tapkranen stromen in ons stadion. Maar liefst 1 miljoen pintjes Maes Pils drinken de fans van Antwerp per seizoen. Daarmee haalt RAFC een gelijkaardige omzet als KAA Gent en KRC Genk. Nochtans hebben die door hun groter stadion gemiddeld meer toeschouwers per wedstrijd.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in