Cijfers bewijzen het: Antwerp behoort tot meest aanvallende ploegen in JPL

0
Antwerp Ploegfoto 2018-2019
Royal Antwerp FC 2018-2019 (Bron: rafc.be)

Wat veel fans van Royal Antwerp FC al lang zeggen, is nu ook bewezen met cijfers: RAFC brengt wel degelijk aanvallend voetbal. Volgens een onderzoeksbureau schieten de spelers van de Reds om de 6 minuten en 26 seconden op doel. Antwerp staat daarmee op de vierde plaats in de Jupiler Pro League.

Antwerp FC krijgt, ondanks zijn vierde plaats in het klassement, vaak kritiek dat het te behoudend voetbal brengt. Het is waar dat trainer Laslzo Bölöni op verplaatsing graag voor zekerheid kiest, maar op de Bosuil is er vaak aanvallend voetbal te zien. We denken daarbij bijvoorbeeld aan de wedstrijden tegen KV Kortrijk en Zulte Waregem.

Schot op doel iedere 6 minuten en 26 seconden

Het onderzoeksbureau CIES Football Observatory onderzocht in 35 voetbalcompetities in Europa om de hoeveel tijd een ploeg richting doel schiet. In de Jupiler Pro League staat niet verrassend KRC Genk op kop met een poging om de 4 minuten en 43 seconden. Na hen komen AA Gent (5:21) en Club Brugge (6:06).

Op de vierde plaats zien we al Royal Antwerp FC. Onze spelers ondernemen gemiddeld een doelpoging om de 6 minuten en 26 seconden. Daarmee gaat Antwerp Standard en Anderlecht vooraf.

Bekijk de mooie statistiek van Antwerp:

Er zijn wel twee kanttekeningen bij de cijfers. Het onderzoeksbureau houdt namelijk geen rekening met hoe gevaarlijk een schot precies is. Ook dateren de cijfers van voor de nederlaag van afgelopen weekend tegen Sint-Truiden.

Toch mag het duidelijk zijn dat Antwerp meer is dan zijn ijzersterke verdediging en uitstekende doelman. Sinan Bolat zorgt er trouwens voor dat RAFC nog altijd de club is met de minste tegengoals uit de Jupiler Pro League.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in