Antwerp kent weinig moeite met Sint Truiden

0

Antwerp blijft het goed doen in de competitie. The Great Old won in eigen huis makkelijk van Sint Truiden. Een vertimmerde thuisploeg, met het oog op donderdag, kwam al vroeg op voorsprong en in de tweede helft werd de score verdubbeld. De eind-uitslag had veel hoger kunnen oplopen, maar zo ver kwam het uiteindelijk niet.

Roteren en Antwerp, dit seizoen is het geen geslaagde combinatie. De nederlaag tegen Charleroi in het achterhoofd weerhield Laszlo Bölöni om weer de keerborstel te gebruiken. Onder andere Sinan Bolat, Faris Haroun en Simen Joklerud kregen rust van de Roemeen. Alle focus op de Europa League. AZ, dat kan wel eens een meevaller worden.

Maar eerst Sint Truiden, natuurlijk. De Truienaars wonnen op de vorige speeldag van Standard, maar kwamen op de Bosuil nauwelijks in hun spel. Marc Brys, man met een Beerschot-verleden en vaak ook een plan, liet dat vandaag achterwege. De thuisploeg begon vinnig aan de wedstrijd.

Na zowat tien minuten voetbal zette Dieumerci Mbokani, de held van Plzen, Lior Refaelov op weg naar de 1-0. Een simpele pass, maar tegelijk zo geniaal. Rood-wit al snel op voorsprong en de Truienaars vonden geen antwoord. Eerder had ook Didier Lamkel Ze al eens een run op gezet, zonder succes. De Kameroener stond voor het eerst in de basis na zijn verwijdering naar de B-kern in de voorbereiding.

De thuisploeg leek op weg te zijn naar een simpele zege, het kreeg nog kansen via Mbokani, Refaelov en Lamkel Zé. Het was echter verdediger Ritchie De Laet die de wedstrijd zo goed als in een beslissende fase leek te leggen.

Met een fantastisch passje zette hij Buta voor doel. In een poging hem tegen te houden botste Acolatse op hem. In de VAR zagen ze echter dat de spits van Sint Truiden ten val werd gebracht door Baby en dus geen strafschop. De 1-0-voorsprong bij de pauze was wel meer dan terecht.

Na de pauze volgde de strafschop wel. Lamkel Zé werd ten val gebracht in de zestien en de scheids wees naar de stip. Dit keer geen vervelende video-ref die tussen kwam, maar Mbokani die de elfmeter simpel omzette: 2-0. “AZ, AZ, Antwerp komt er aan”, rolde van de tribunes. De Nederlandse club bleef vanmiddag steken op een 0-0-gelijkspel tegen Groningen.

Ten tijde van het festival-seizoen, kon ook Antwerp niet uitblijven. Kansen bij de vleet: Refaelov, De Sart en Mbokani kenden echter genade met de Truienaars. Toch werd de nederlaag er nog eentje met een zuur kantje voor de bezoekers. Beste spits Yohan Boli werd in de slotfase, na een schwalbe, met een tweede gele kaart naar de kant gestuurd. Met tien tegen elf was het de schade beperken.

Uiteindelijk waren er nog wel een paar kansen, maar scoren zat er niet meer in. Jens Teunckens behield zo de nul in de competitie. Met negen op twaalf is Antwerp alvast opgeschoven naar de derde plaats in het klassement. KV Mechelen en Club Brugge hebben er ééntje meer.

Volgende donderdag wacht een nieuwe Europese verplaatsing naar Den Haag: AZ Alkmaar ontvangt The Great Old. En dan zal Laszlo Bölöni wel kunnen rekenen op zijn ‘beste’ elf namen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in