Antwerp kan Europees voetbal ruiken!

0
Dieumerci Mbokani Standard - Antwerp goal
Bron: sporza

Vanavond stond de 1ste wedstrijd van de 4de speeldag in Play-Off 1 gepland tussen Standard Luik en Sporting Anderlecht. De wedstrijd van de laatste kans voor Anderlecht om nog iets van hun seizoen te maken.

De wedstrijd

De avond begint met enige vertraging het zicht is zeer beperkt door de rookbommen die in het stadion worden afgestoken. Maar dit is nog maar het begin. Na 9 minuten wordt de wedstrijd de 1ste keer stilgelegd door vuurpijlen en rookbommen uit het vak van Anderlecht. Nadat Standard op 1-0 komt herhaalt dit scenario zich en wordt de wedstrijd voor een 2de keer stil gelegd door de scheidsrechter.

Registreer je op Betfirst en krijg 200 EURO cadeau om te wedden op Play-Off 1

In de 40ste minuut maakt Standard er na een penalty 2-0 en lijkt de wedstrijd gespeeld. In de realiteit blijkt dit ook zo te zijn omdat de supporters van Anderlecht nogmaals vuurpijlen en rookbommen op het veld gooien. Scheidsrechter Lambrechts vond het welletjes en floot de wedstrijd af.

Wat betekent dit voor Antwerp?

Nu het allerbelangrijkste namelijk wat is het gevolg van deze wedstrijd voor Royal Antwerp Football Club. Allereerst is Anderlecht zo goed als uitgeschakeld voor Europees voetbal. Een 5-0 forfaitscore hangt als het zwaard van Damocles boven hun hoofd. Dit betekent een 0 op 12 voor de troepen van Fred Rutten.

Bij winst voor Antwerp morgen in en tegen Gent zet Antwerp Anderlecht op 8 punten en AA Gent op 9. Nadien zijn er nog 18 punten te verdienen in de komende matchen. Geen onmogelijke opdracht voor Anderlecht en AA Gent maar dan moet Antwerp al in een serieuze dip terecht komen.

Buiten de fysieke kracht is Antwerp ook mentaal zeer sterk. Daarom lijkt de kans zeer klein dat dit gaat gebeuren.

Het vel van de beer mag je niet verkopen voor hij geschoten is. Maar Antwerp kan Europa al ruiken!

Ruik jij het ook?

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in