Antwerp zet groot scherm voor Europese match

0

Antwerp heeft gereageerd nadat de Gemeente Enschede de Antwerpse supporters verbood om naar daar af te reizen voor de Europese confrontatie tegen AZ Alkmaar. “Beide clubs willen de exacte toedracht kennen en laten dit dossier niet los”, staat te lezen in het persbericht. The Great Old zet wel een groot scherm.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

“R. Antwerp FC is verrast met de beslissing die vanmiddag werd genomen door de burgemeester van Enschede waarbij onze supporters niet welkom zijn in het stadion. Er is tot op heden weinig tot bijkomende informatie meegedeeld door de Gemeente Enschede over de ‘dreigende openbare ordeverstoring.”

“AZ en Antwerp willen uitsupporters”

“Uit contact met AZ Alkmaar blijkt dat de snelle communicatie van de gemeente Enschede hun in snelheid heeft genomen, waardoor de club niet zelf haar supporters heeft kunnen informeren. In ene open en eerlijk gesprek is duidelijk geworden dat de club AZ, net als ons, vragende partij was om alles op de meest sportieve manier te laten verlopen: mét uitsupporters, zoals een wedstrijd hoort te zijn.”

“Beide clubs willen wel absoluut de exacte toedracht kennen en laten dit dossier niet los.” Maar in Enschede zullen de supporters dus niet te zien zijn, dus besloot The Great Old om het Bosuilstadion open te zetten voor de Europese wedstrijd, zoals het ook in de promotiefinale tegen Roeselare drie jaar geleden, deed. “In overleg met de ordediensten zullen wij 6000 supporters toelaten.” Een ticket kost 5 euro en zal vanaf woensdag te koop worden aangeboden.

Ticketverkoop Antwerp FC – AZ

Overigens zal ook de ticketverkoop voor de terugwedstrijd worden gestart. “Na het voorbeeldig gedrag van onze supporters in de thuiswedstrijd tegen Viktoria Plzen is er, in overleg met de ordediensten van de gemeente Brussel, beslist om de toegestane capaciteit op te trekken naar 25.000 supporters. Wij zijn ervan overtuigd dat deze beslissing onze supporters nog méér energie zal geven om volgende week een groot rood-wit feest te organiseren in Brussel”, besluit de club.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in