Antwerp en Ghelamco komen met geruststellende update over nieuw Bosuilstadion

0
Bosuilstadion Royal Antwerp FC renovatie en update nieuwe Bosuil

Er wordt nog steeds druk gewerkt aan stadiondossier rond de grondige renovatie van het Bosuilstadion. Dat bevestigt Philip Neyt, bestuurder bij Ghelamco, het bouwbedrijf van Paul Gheysens, aan Het Laatste Nieuws.

Registreer je op betFIRST en krijg 200 euro cadeau om te wedden op play-off 1!

Het is ondertussen al meer dan een half jaar geleden dat Paul Gheysens, eigenaar van Antwerp FC en Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, op een persconferentie het ‘nieuwe’ Bosuilstadion voorstelden.

Dat Paul Gheysens niet veel geduld heeft als hij vooruit wil, is algemeen geweten. Maar al tijdens die eerste persconferentie had De Wever zijn twijfels over de haalbaarheid van de strakke planning die Gheysens zelf voor ogen had.

“Meer dan één vergunning”

Voor het bouwen of verbouwen van een nieuw stadion zijn namelijk heel wat vergunningen nodig, zeker als de capaciteit vergroot wordt. En dat is het geval voor het Bosuilstadion.

Bosuil Bosuilstadion Tribune

“Het is niet zo’n makkelijk dossier omdat het om meer dan één vergunning gaat. Er moet ook een goed mobiliteitsplan worden uitgewerkt. We willen graag inzetten op openbaar vervoer en fietsen. Dat gaat allemaal niet zomaar met een druk op de knop. Ik heb ook geleerd om geen data op zo’n dossier te plakken, maar het is zeker lopende”, stelt Philip Neyt de fans van Antwerp gerust.

Vertraging of niet?

Paul Gheysens noemde aanvankelijk wel data voor het stadiondossier. De sterke man van bouwbedrijf Ghelamco wou eind vorig jaar al beginnen met de heropbouw van Tribune 4 en het daarbij horende vernieuwde jeugdcomplex. Al snel werd duidelijk dat de werken ten vroegste na nieuwjaar zouden starten.

Antwerp beklemtoonde toen wel dat de planning voor de vernieuwde Bosuil geen vertraging had opgelopen. In februari verschenen opnieuw berichten over problemen in het stadiondossier. De obstakels die Antwerp en Ghelamco moeten overwinnen zouden echter niet zo erg zijn al toen is voorgesteld.

Jeugdinfrastructuur

Volgens Ghelamco is het dossier nog steeds actueel en wordt er druk aan gewerkt. “We vatten eerst de werken aan de jeugdinfrastructuur in Tribune 4 aan. Paul Gheysens heeft de plannen gisterochtend nog persoonlijk doorgenomen. Zopas nog was er overleg met de betrokken schepenen”, besluit Neyt in Het Laatste Nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in