Antwerp geeft opnieuw voorsprong uit handen

0
MoeAnt
Bron: Twitter RAFC

Antwerp is er niet in geslaagd om de drie punten mee te pakken uit Henegouwen. Een efficiënt Moeskroen bleek te sterk voor The Great Old, die in een verval zitten. Van de laatste zes wedstrijden won het er welgeteld ééntje. Tegelijk kwam het in al die matchen wél op voorsprong, maar bleek dat niet voldoende.

Laszlo Bölöni is een man waarmee niet te sollen valt. Ivo Rodrigues was geschorst voor de trip naar Moeskroen en de Roemeen haalde van uit de Genkse tribunes Manuel Benson. Zo speelde hij tegen de ploeg waarmee hij vorig seizoen furore maakte. Verder stonden dezelfde namen op het blad. Lior Refaelov bleef voor de derde keer op rij op de bank.

Antwerp begon het beste aan de wedstrijd met meteen een trap van Haroun, die Vasic even liet glippen. Hij was echter snel genoeg weer recht om de bal te klemmen. De thuisploeg moest achteruit en The Great Old bleef komen. Het had meer balbezit, maar de dreiging was toch iets of wat gezakt. Af en toe probeerden Lamkel Zé en Benson wel acties op te zetten, telkens zonder succes.

Tot rond het half uur. Manuel Benson dribbelde opnieuw zijn man, Hollerbach haalde hem even nadien naar de kant, en leverde een prima voorzet af. Centraal voor doel stond Dieumerci Mbokani en die kopte zijn tiende van het seizoen tegen de touwen. “Hij ga scoren, keeper heb jij dat niet gehoord”, galmde van achter het doel.

De thuisploeg zocht naar een antwoord voor de rust, maar Sinan Bolat kon makkelijk de nul op het bord houden voor de pauze. De bezoekers kregen nog een paar mogelijkheden, al waren die ook weer niet optimaal en groot. Daardoor trok het met een kleine voorsprong richting kleedkamers. Daar werden dan weer gehamerd op het feit dat Moeskroen nog alles kon maken van deze wedstrijd.

En inderdaad. De Henegouwers kwamen goed uit de kleedkamers en namen Sinan Bolat van bij de start onder vuur. Niet dat er heel veel gevaar was, maar Buta zorgde daar met een tackle wél voor. Gelukkig kon de Antwerp-goalie makkelijk opvangen. De bezoekers leken klaar om de wedstrijd simpel uit te spelen.

Maar dat was buiten Faris Haroun gerekend. Hij maakte een overtreding en in de daaropvolgende vrije trap was het Ciranni die niet alleen zijn eerste basisplaats vierde, maar ook een doelpunt. De gelijkmaker was een feit. The Great Old moest er wat aan doen en dus bracht Bölöni Refaelov en Hongla in de ploeg: Benson en De Sart moesten naar de kant.

Veel beter zou het nadien niet gaan lopen. Meer zelfs, met nog een kwartier op de klok werd het nog wat erger voor The Great Old. Osabutey knalde van dichtbij Moeskroen op voorsprong. En het is niet zo dat Sinan Bolat in tussentijd een karrenvracht aan ballen uit kooi moest ranselen. De thuisploeg toonde zich bijzonder efficiënt.

Een reactie van Antwerp kwam er nauwelijks. En op een vrije trap, alweer een stilstaande fase, ging het leer tot bij Bruno Godeau. De verdediger van Moeskroen trapte het leer voorbij Sinan Bolat: 3-1. De wedstrijd helemaal gekeerd. The Great Old reageerde via Lamkel Zé, maar hij zag zijn schot over het doel gaan. Een strafschop had gekund in dezelfde fase. Mbokani werd vastgehouden. De scheids én de VAR lieten echter doorspelen.

Het zou echter niet de laatste kans worden voor The Great Old, want Miyoshi leek nog te scoren. Bruno Godeau zat er echter nog tussen en trapte in extremis de bal naast de kooi van zijn doelman Vasic. Ook de hoekschop leverde een kans op, maar in extremis werd die afgevlagd voor buitenspel. Uiteindelijk veranderde er niets meer.

Antwerp verliest zo opnieuw een wedstrijd buitenshuis nadat het op voorsprong kwam. The Great Old zit in de hoek waar de klappen vallen. Volgende week komt Club Brugge op bezoek op de Bosuil. Dan zal alles nog eens extra op scherp moeten worden gezet, wil het niet in een crisissfeer worden gezet. De cijfers zijn hallucinant: zes op achttien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in