Antwerp geeft opnieuw punten cadeau

0
GnkAnt
Bron: Twitter RAFC

Het zit Antwerp niet mee. Nadat de wedstrijd tegen KV Kortrijk winnend werd afgesloten, leek die tegen Racing Genk ook binnen. Een dubbele voorsprong iets voorbij het uur en toch stap je met maar één punt in de zak terug de bus op. Relaas van een avondje in de Luminus Arena en een gefrustreerde busrit naar huis.

Vorige week startte hij nog tegen KV Kortrijk, tegen Racing Genk was er geen spoor van Manuel Benson in de kern van The Great Old. Hij wilde wat tonen, maar dat moest van uit de tribunes gebeuren. Moeilijk. Zijn vervanger luisterde naar de naam Ivo Rodrigues. Lior Refaelov begon opnieuw van op de bank.

De wedstrijd was amper op gang gefloten, toen The Great Old al mocht vieren. Aurelio Buta, die in de belangstelling staat van enkele Premier League-clubs, vond aan de tweede paal Didier Lamkel Zé. Deze keer geen truitjes-viering, wel een subtiel dansje. Een uitwedstrijd in Genk kon niet beter beginnen.

Voor de thuisploeg werd het zwoegen en zweten. Het vond geen antwoord op het spel van de bezoekers: viriel achteraan, frivool vooraan. Sinan Bolat hield al bij al makkelijk de rust met de nul op het bord. Dat lukte echter nog niet in deze competitie na negentig minuten. Misschien vandaag dan, op bezoek bij zijn ex-club?

In ieder geval: de tweede helft begon opnieuw zoals de eerste helft. Een doelpunt van Antwerp dus. Ivo Rodrigues kreeg te veel tijd en ruimte van de Genkse verdediging om er niets mee te doen en dus knalde hij, weliswaar via het uitgestoken been van John Lucumi, de tweede Antwerpse goal tegen de touwen.

Antwerp had echter nog nooit gescoord in de Luminus Arena sinds de terugkeer naar de Jupiler Pro League en stond nu op een dubbele voorsprong. Dan kan je het alleen zelf nog weggeven door niet meer te doen wat je moet doen. Didier Lamkel Zé ontsnapte zo aan een tweede gele kaart nadat hij hands beging. De scheids toonde clementie.

Maar toch zou Antwerp de deur niet in het slot gooien. Ally Samatta nam een vrije trap meteen op de slof en liet Sinan Bolat kansloos. Dan toch geen clean sheet voor de goalie én weer spanning in de wedstrijd. Maar een Limburgs slotoffensief kwam er niet uit. Ook niet wanneer Ivo Rodrigues een tweede gele kaart kreeg.

De slotfase overleven die hoe dan ook spannend zou worden, dat was de doelstelling voor Antwerp. Een doelpunt van Dieumerci Mbokani werd nog afgekeurd voor buitenspel na een assist van Lamkel Zé. En wanneer de zege binnen leek te zijn, sloeg Racing Genk genadeloos toe. Met een ultieme actie probeerde Sander Berge nog. Hij versloeg Sinan Bolat: 2-2.

Voor Antwerp is het het derde gelijkspel in vijf wedstrijden en in evenveel gevallen gaf het een voorsprong uit handen. Dat deed het trouwens ook Achter de Kazerne, waar zelfs werd verloren. De crisis is dan toch niet helemaal verdwenen op de Bosuil, maar er moet dringend wat veranderen aan het weggeven van voorsprongen en bijgevolg punten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in