Antwerp geeft dubbele voorsprong weg

0
AntSta
Bron: Twitter RAFC

Antwerp is er niet in geslaagd om de drie punten in eigen huis te houden. The Great Old kwam nochtans op een 2-0-voorsprong, maar Renaud Emond maakte de achterstand ongedaan. Opvallend nog: bij de strafschop kibbelden Dieumerci Mbokani en Lior Refaelov om de bal. Het was die laatste die scoorde.

Standard kwam gretig uit de kleedkamers en wilde komaf maken met een kolkende Bosuil. Nu ja, kolkend… Na een kwartiertje voetbal had de stadionomroeper een speciale boodschap voor de fans: ‘Laten we eens wat sfeer brengen.’ Niet wat we gewoon zijn van ‘den Antweirep’. Maar ook al begon het iets te defensief, ze gaven nauwelijks iets weg.

En dan snel naar de overkant. Lior Refaelov kreeg de bal in de zestien, speelde de bal door de benen van Cimirot en ging dan neer. Lambrachts wees naar de stip en ook van uit het busje gaven ze toestemming voor de elfmeter. Maar wie nam hem? Dieumerci Mbokani leek de aangeduide man want hij legde resoluut het leer op de stip.

Maar ook Lior Refaelov was een van de mogelijkheden. Een minutenlange discussie volgde met de Israëli als ‘winnaar’. En uiteindelijk ook Antwerp, want ‘Rafa’ miste niet. Dieumerci Mbokani ging uiteindelijk niet vieren en stapte ostentatief richting de middencirkel. Problemen voor Bölöni. Nog meer toen Steven Defour geblesseerd uit viel halfweg de eerste periode.

De wissel liet even op zich wachten en had ook nog een opstootje in huis. Maar het waren de Rouches die nadien het heft in handen namen. Bastien speelde Lestienne vrij, maar de kersverse Rode Duivel miste royaal. Daarmee trokken we ook met een kleine 1-0-voorsprong richting kleedkamers.

Na de pauze zou die misser Standard zuur opbreken. Collins Fai speelde te kort terug op doelman Bodart, Mbokani zat er nog met een voetje tussen en hij tikte zijn achtste van het seizoen tegen de touwen. Een lach kon er echter niet vanaf bij de Congolees. Die strafschop uit de eerste helft zou nog te hard meespelen.

De rechtsachter van Standard zette zijn foutje meteen half recht. Uit zijn voorzet kopte Renaud Emond de aansluitingstreffer tegen de touwen. Met nog een half uur op de klok kregen we weer een wedstrijd in het Bosuilstadion. Collins Fai probeerde het even later opnieuw.

Een uitstekende cross voor Maxime Lestienne, die de bal in één tijd voor bracht. Hoedt stond even te slapen en de doelpuntenmaker van daarnet profiteerde optimaal: 2-2. En zijn zesde competitiedoelpunt al dit seizoen. De concurrentie komt op kousenvoeten dichterbij, Dieumerci…

Daarna ging de fut weer wat uit de wedstrijd. In de slotfase kopte Mbokani de 3-2 nog naast. Standard claimde nog een penalty na een tik van Haroun op het scheenbeen van Avenatti, maar Lambrechts en VAR werkten niet mee. Zo bleef het bij 2-2. Een puntje waar er drie hadden moeten zijn. Antwerp profiteert dus niet van de eerdere nederlaag van AA Gent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in