(video) Antwerp fans winnen de strijd in de tribunes!

0

Gisterenavond stond de topper Racing Genk vs Royal Antwerp Football Club op het programma. Een 2-2 gelijkspel maar gewonnen door de Antwerp fans in de tribunes!

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Op een koude woensdagavond maakten de Antwerp supporters de verplaatsing naar het Luminus stadion van Racing Genk. Velen van de Antwerp supporters misten het begin van de wedstrijd. Terwijl je tot vorig seizoen vlot door kon rijden tot aan het stadion vanaf de autostrade. Daarentegen is het nu met de bussen aanschuiven tussen de thuissupporters tot aan de parking van het uitvak. Wederom een reden dat verplichte combi regelingen maar een maatregel is om bezoekende supporters te pesten dan een veiligheidskwestie.

De ontploffing en aarbeving

Vlak voor de goal van Didier Lamkel Zé waren alle Antwerp fans op hun plaats en al luidkeels aanwezig. De fans die later aanwezig waren vervoegden de spreekkoren van de reeds aanwezige fans om er een memorabele avond van te maken. Met de bedoeling om met drie punten terug naar Antwerpen te keren. Toen de goal van Didier Lamkel Zé viel ontplofte het uitvak en de veel meegereisde Antwerp fans in de thuisvakken. Even leek het bijna een thuiswedstrijd zoveel lawaai maakten de Antwerp fans.

Vanaf toen was het Antwerp legioen echt gelanceerd. Geen enkele second bleef het stil. Zingen, roepen en tieren de mannen van Laszlo Bölöni wisten dat ze de onvoorwaardelijke steun hadden van hun supporters. Bij de 0-2 van Ivo Rodrigues werd er een kleine aardbeving waargenomen in de Luminus Arena. De Antwerp fans gingen uit de bol en vierden alsof de titel binnengehaald werd. Wederom met de nodige rookbommen en pyrotechnisch materiaal.

Maar ook tijdens de rust bleef het niet stil. Een hele hoop Genkse jeugdspelers speelden een wedstrijdje op het hoofdveld. Naar alle waarschijnlijkheid een moment om nooit te vergeten voor deze jongen Genkies. Toen het wedstrijdje gedaan was kregen ze luide aanmoedigen van de Antwerp fans. Even zag je in de ogen van deze jongens en meisjes: “daar wil ik bijhoren”. Deze jonge Genkies zijn allemaal Antwerp fans geworden.

De anti klimax

Tijdens de rust smeerden de Antwerp fans hun kelen om er wederom weer vol tegen te gaan. Deze passie vertaalde zich op het veld en Antwerp bleef de wedstrijd domineren. Spijtig genoeg viel in de 68ste minuut de aansluitingstreffer waardoor Antwerp nog maar één doelpunt voorsprong had. Wederom gingen de handen op elkaar en de monden breed open. De Antwerp fans motiveerden de spelers om alles te blijven geven. Nadat Ivo Rodrigues zijn tweede gele kaart pakte en mocht gaan douchen kreeg Antwerp het echt moeilijk. Nog één keer ontplofte het uitvak helemaal nadat Dieumerci Mbokani scoorde. Spijtig genoeg werd deze goal afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel. Doodzonde was dit had de matchwinner geweest.

Een onbegrijpelijke 6 minuten extra tijd verscheen er op het scorebord. Er was geen enkele aanleiding om zolang over te spelen. Buiten dat de Lommelse scheidsrechter zijn streekgenoten graag een punt gunde. Zo geschiede ook want in de 96ste minuut viel de gelijkmaker via Sander Berge.

Er was strijd en veel gretigheid op het veld te zien. Dit deed de Antwerp fans duidelijk plezier die dit beloonde met zich volledig te geven in de tribunes. Een puike prestatie zowel van de spelers als van de Antwerp fans!

Beleef de sfeer hieronder opnieuw!

Beelden Youtube Kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in