“Antwerp serieuze kandidaat voor Europees voetbal”

0
Peter Vandenbempt vrt Antwerp FC
Bron: vrt

Royal Antwerp FC staat terecht op een schitterende tweede plaats in de Jupiler Pro League na 18 speeldagen. Die goede rangschikking doet veel fans dromen. Volgens analist Peter Vandenbempt zijn die dromen gerechtvaardigd.

Play-off 1 was bij Antwerp voor het seizoen de doelstelling en is dat officieel nog steeds. Die voorzichtigheid is niet onlogisch met vorig seizoen in het achterhoofd, maar volgens Vandenbempt mag de club hoger mikken.

Vandenbempt: “Ander verhaal dan vorig seizoen”

“Het is aandoenlijk hoe Laszlo Bölöni en de spelers de druk proberen weg te houden en nog altijd voorzichtig zeggen dat play-off 1 halen de ambitie is”, zegt de analist op de website van Sporza. “Ze verwijzen dan ook wel naar die spectaculaire inzinking vorig seizoen na de winterstop. Maar het is, denk ik, nu toch een heel ander verhaal.”

Vandenbempt wijst daarbij vooral op de kern van RAFC die dit jaar sterker en breder geworden is. “Zelfs zonder een paar sterkhouders – Faris Haroun bijvoorbeeld – won het met sprekend gemak en 0-3 op Cercle. Het voetbalde niet geweldig, maar dat maakt op een of andere manier toch indruk”, legt hij uit.

“Dit Antwerp is veel completer”

“Antwerp was vorig seizoen vooral een machine met fysieke power. Maar deze ploeg staat zoveel verder, is zoveel completer, met zoveel meer ervaring aan de top”, spaart Vandenbempt zijn lof niet.

“Het is een compleet elftal met een slimme en veeleisende coach als Bölöni. Met Mbokani, nu tijdelijk gespecialiseerd in assists. Met die gemotiveerde Refaelov. Over 2 weken gaat hij opnieuw naar Jan Breydel voor het duel met Club Brugge: opletten maar. Met Owusu, die altijd wat bijbrengt als hij mag spelen”, gaat hij verder.

“Zeker play-off 1, kandidaat voor Europees voetbal”

Hoe hoog mag The Great Old dit seizoen mikken met zijn huidige kern? “Dit Antwerp is, denk ik, een zekerheid voor play-off 1 en een serieuze kandidaat om straks voor de Europese prijzen mee te strijden”, voorspelt Vandenbempt.

“Titelkandidaat is natuurlijk nog een ander paar mouwen, maar als ik van de concurrentie was zou ik Antwerp toch niet te lang te dicht in de buurt houden”, besluit hij.

Geloof jij van de titel voor Antwerp? Registreer je dan snel en krijg 9 keer je inzet!LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in