Antwerp klopt, ondanks twee afgekeurde goals, Eupen en is zeker van play-off 1

0
Jonathan Bolingi Antwerp FC AS Eupen goal
Jonathan Bolingi met de winning goal voor Antwerp FC tegen AS Eupen (Bron: vrt)

Royal Antwerp FC heeft zich geplaatst voor play-off 1. De Great Old won na een vreemde wedstrijd, met twee door de VAR afgekeurde goals, met 2-1 van AS Eupen. Zo zijn ze twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie zeker van de top zes.

Registreer je nu op betFIRST en krijg tot 200 euro bonus om te wedden op matchen van Antwerp!

Antwerp sloot de 28ste speeldag in de Jupiler Pro League af thuis tegen Eupen. Voor de wedstrijd wist iedereen dat winst betekende dat RAFC zich als derde club zou verzekeren van een ticket voor play-off 1.

De supporters van Antwerp waren op post (Bron: YouTube Sfeer Royal Antwerp Football Club)

De troepen van Laszlo Bölöni begonnen dan ook gretig aan de wedstrijd. Onder andere Didier Lamkel Ze, Lior Refaelov en Dieumerci Mbokani hadden in de eerste helft kansen om de score te openen, maar Eupen-doelman Hendrik Van Crombrugge stond telkens indrukwekkend in de weg.

Owusu opent score

Antwerp bleef echter geduldig en kreeg aan het begin van de tweede helft wel wat het verdiende. William Owusu devieerde een voorzet van uitblinker Aurélio Buta in doel: 1-0.

William Owusu met de 1-0 voor Antwerp (Bron: vrt)

Enkele minuten later mocht Antwerp echter opnieuw beginnen. Simen Juklerod leverde de bal ongelukkig in bij Eric Ocansey die alleen voor Sinan Bolat niet miste.

Afgekeurde goals van Batubinsika en Mbokani

De moraal bij de thuisploeg was, mede dankzij de luide supporters, niet aangetast en al snel gingen ze op zoek naar de 2-1. Die leek er ook even snel te komen maar de VAR en scheidsrechter Kevin Van Damme beslisten daar anders over.

Een haast onzichtbare duwfout van Dylan Batubinsika was voldoende om zijn doelpunt te ontnemen en een teennagel buitenspel van Dieumerci Mbokani zorgde voor een tweede, nochtans heel mooie, afgekeurde goal.

Bolingi verlost Antwerp

De spelers van Antwerp bleven, ondanks de afgekeurde doelpunten, werken om die kwalificatie voor play-off 1 binnen te halen. Een nieuwe actie en voorzet van Buta bracht de bal in de 83ste minuut tot bij Jonathan Bolingi. Die twijfelde niet en werkte beheerst af.

Scheidsrechter Van Damme twijfelde echter wel en keurde de goal aanvankelijk af voor vermeend buitenspel. Deze keer waren de beelden echter wel duidelijk en moest de VAR toegeven dat de 2-1 deze keer wel degelijk op het bord hoorde te staan.

Antwerp zeker van play-off 1

Na die winning goal was het aftellen tot het verlossende fluitsignaal. Dankzij de zege springt Royal Antwerp FC over Standard naar de derde plaats en is het zeker van play-off 1.

De wedstrijden tegen Sporting Charleroi en KV Kortrijk kan het zonder stress aanvatten waarna binnen een kleine maand de verdiende beloning volgt met de ene topwedstrijd na de andere.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in