Antwerp geeft Edmilson nog niet op, al blijft situatie moeilijk

0
Junior Edmilson

Het bestuur van Royal Antwerp FC hoopt ook in de slotweek van de transferperiode nog te kunnen toeslaan. Een van de pistes die het daarbij volgt is die van Junior Edmilson (Al Duhail SC). Al blijft de transfer zowel financieel als praktisch niet eenvoudig.

De komst van David Simão is voorlopig de enige versterking die Antwerp haalde deze winter. Dat de club niet meer zoals vorig jaar acht nieuwkomers zou halen, was op voorhand duidelijk. Die situatie verstoorde toen namelijk de flow binnen de club en was volgens velen een van de redenen voor het missen van play-off 1.

Dat wil het bestuur van RAFC dit seizoen dus vermijden, maar dat wil niet zeggen dat er voor eind januari niet nog een nieuwkomer kan neerstrijken op de Bosuil.

Edmilson in Qatar

Een naam die daarrond al meermaals viel is die van Junior Edmilson. Hij zou een goede doublure zijn voorin voor Lior Refaelov. Vorig jaar bewees hij in de play-offs zijn waarde voor Standard Luik en was hij een van de uitblinkers.

Die prestaties leverden Edmilson toen een lucratieve transfer op naar Qatar en daar wringt voor Antwerp momenteel een beetje het schoentje. Al Duhail betaalde naar verluid zo’n 6 miljoen euro voor Belgische Braziliaan.

Transferprijs: 6 miljoen euro

De club is ook niet zo happig op een vertrek want Edmilson is een van hun belangrijkste spelers. Na 15 van de 22 speeldagen is Al Duhail nog volop in de running om zichzelf op te volgen als landskampioen in de Qatarese Stars League. Het telt momenteel twee punten achterstand op het Al Sadd van de Spaanse veteranen Gabi en Xavi.

De Qatari zouden voor Edmilson dan graag het grootste deel van zijn transfersom recupereren. Het is maar de vraag of Paul Gheysens, Luciano D’Onofrio en de rest van het bestuur meer dan 5 miljoen euro wil betalen.

Loon: 3 miljoen euro per jaar

Naast zijn transfersom is er ook nog het loon van Edmilson. Geruchten over het loon van de 24-jarige creatieve speler spreken van zo’n 3 miljoen euro per jaar, onbetaalbaar dus voor eender welke ploeg. Alleen als Edmilson bereid is in te leveren lijkt een terugkeer naar België mogelijk.

De onderhandelingen met de ex-speler van Standard en STVV verlopen ook heel stroef volgens Het Laatste Nieuws. Er zijn verschillende makelaars betrokken die met tegenstrijdige boodschappen zouden komen. Bovendien houden ook RSC Anderlecht, Standard Luik en het Engelse Brighton & Hove Albion de ontwikkelingen in de gaten.

Hairemans weg?

Als Luciano D’Onofrio er met zijn gekende onderhandelingstechnieken toch zou in slagen om Junior Edmilson naar Royal Antwerp FC, lijkt dat meteen ook de weg vrij te maken voor een (tijdelijk) vertrek van Geoffry Hairemans.

Die leek even op weg naar de uitgang, maar kreeg van het bestuur te horen dat hij enkel mag vertrekken als er een vervanger gehaald is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in