Cercle Brugge met knikkende knieën naar het Bosuilstadion! (voorbeschouwing)

0
Antwerp - Cercle Brugge

Vanavond eindelijk de eerste zaterdagavond wedstrijd van het seizoen. De ideale voetbalavond en tegelijkertijd de kans om Cercle Brugge met lege handen naar huis te sturen.

Na de welverdiende overwinning op Anderlecht vorige week is het nu tijd om de Vereniging met lege handen terug naar Brugge te sturen. Dankzij deze overwinning heeft Antwerp serieus aan vertrouwen gewonnen. De Europese uitschakeling en de competitienederlaag tegen Zulte Waregem zijn dan ook helemaal vergeten.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Antwerp

Trainer Laszlo Bölöni heeft een enorme weelde om uit te kiezen voor de wedstrijd tegen Cercle Brugge. Terwijl de bankzitters afgelopen dinsdag gelijkspeelden tegen Westerlo mochten de spelers van zondag iets langer uitrusten. Het team dat dinsdag aan de bak kwam kan mits wat meer matchritme vlot meedraaien in de rechterkolom van de Jupiler Pro League.

Blessures

De afwezigen voor vanavond zijn al een tijdje gekend. Zowel voor Junior Pius als Daniel Opare zal het nog een lange tijd revalideren worden. Niettemin is revalideren harder werken dan gewoon wekelijks je wedstrijd te spelen. Hiernaar kan Matheus Borges al stelselmatig terug uitkijken. Na een lange en hardnekkige blessure zijn de zorgen bijna voorbij voor hem. Alleen is ondertussen de hiërarchie centraal achterin aardig door elkaar geschud waardoor hij niet direct op veel speelminuten zal mogen rekenen.

De duurste speler ooit voor Antwerp, Manuel Benson, is weer helemaal fit en de kans is groot dat hij op de bank zal starten tegen Cercle Brugge. Ten slotte sukkelen Abdoulaye Seck en Ivo Rodrigues met kleine blessures. Desondanks zullen zij wel fit geraken voor vanavond maar de kans is groot dat ze zullen plaats nemen op de bank of zelfs in de tribune.

Vermoedelijke opstelling

Vorige week verraste trainer Laszlo Bölöni met een basisplaats te gunnen aan Steven Defour. De ex-Rode Duivel en ex-Anderlechtspeler liet met momenten zijn kunnen tonen aan het publiek. Nochtans is hij zeker nog niet in topvorm. Gisteren, op de wekelijkse persbabbel, zei Laszlo Bölöni dat Steven Defour momenteel aan 75% van zijn kunnen zit. Bovendien mist hij ook nog redelijk wat matchritme na 8 maanden revalideren. De enigste manier om deze twee zaken te verhelpen is wedstrijden spelen. Daardoor zal hij ook vanavond samen met Faris Haroun het middenveld van Antwerp dicteren.

De tweede aangename verrassing was de invalbeurt van de Japanse international Koji Miyoshi. Met een niet te stoppen afstandsschot fusilleerde hij de doelman van Anderlecht en zorgde hij voor de 1-2 eindstand. De sterke invalbeurt van vorige week kan vanavond wel eens resulteren in de eerste basisplaats van ‘mon petit Japonais’ zoals Laszlo Bölöni het sappig zei tijdens de persconferentie na de wedstrijd.

Samengevat heeft Laszlo Bölöni weinig redenen om zijn elftal te wijzigen. De kans is dan ook zeer groot dat hij dezelfde 11 de kans gaat geven om extra vertrouwen op te doen. Zodoende Cercle Brugge met een nederlaag terug naar West-Vlaanderen te sturen. Juist Didier Lamkel Zé moet beginnen te vrezen voor zijn basisplaats. Niet omdat hij slecht speelde tegen Anderlecht maar omdat zijn vervanger, de Japanner Koji Miyoshi, zo sterk inviel.

Cercle Brugge

Cercle Brugge is sinds een aantal jaren Monaco II geworden. Beide clubs hebben dezelfde eigenaar en dit zie je ook aan de transferactiviteiten. Op dit moment zijn niet minder dan 7 spelers van Monaco actief binnen de Vereniging. In totaal hebben zij dit seizoen exact 20 nieuwe spelers waarvan er 15 gehuurd worden. De sympathieke Vereniging van weleer is zo veranderd in het nieuwe Moeskroen. De lokale verankering of zelfs Belgische verankering is zo volledig weg. Hierdoor zal op termijn ook de supporters en de sponsors afhaken waardoor de leefbaarheid van zo een club teniet wordt gedaan.

Vorig seizoen was het eerste seizoen van Cercle Brugge terug op het hoogste niveau. Een rustig seizoen met een 13de plaats was op het einde van de rit de beloning. Intussen is het seizoen 2019-2020 al 7 wedstrijden ver en daarin heeft Cercle Brugge nog maar eenmaal kunnen winnen en reeds zesmaal verloren. Een desastreuze start van het seizoen wat resulteert in een 14de plaats met slechts één punt voorsprong op de laatste in het klassement namelijk Waasland Beveren.

Voorspelling

De pijnlijke 0-2 nederlaag in de stadsderby tegen Club Brugge vorige week zal het vertrouwen bij spelers en staf een flinke deuk hebben gegeven. Puur op cijfers en spelerspotentieel maken zij geen enkele kans tegen de machine die Antwerp is.

Niettemin mag je nooit een tegenstander onderschatten en een gewond dier kan gevaarlijk uit de hoek komen. In aanmerking komend dat ze er in slagen een vuist te maken. Daar ligt de sleutel van de wedstrijd dan ook voor Antwerp. Ontneem ze snel de adem om die vuist te maken, zet hoog druk en speel Dieumerci Mbokani uit als de perfecte targetspits die hij is.

Zo duw je ze achteruit en kan je snel de 1-0 op het bord markeren. Indien deze valt binnen de eerste 15 minuten van de wedstrijd dan kan het wel eens een doelpuntenfestijn worden voor Antwerp.

Bescheiden maar vol vertrouwen lijkt een 4-0 zeker een haalbare kaart voor de troepen van Laszlo Bölöni. Eindelijk nog eens zaterdagavond voetbal in het eigen Bosuilstadion dan mag het wel eens wat meer zijn.

Terugblik vorig seizoen

Tweemaal speelden Antwerp en Cercle Brugge vorig seizoen tegen elkaar. Telkens werd het een overwinning voor Antwerp. Hopelijk herhaalt dit perfecte scenario zich dit seizoen opnieuw.

09/12/2018 Cercle Brugge – Antwerp

Op een zonnige maar koude zondagmiddag speelde Antwerp in het Jan Breydelstadion tegen Cercle Brugge. Antwerp wint de partij met 0-3 dankzij twee doelpunten van Lior Refaelov en één van William Owusu.

Beleef de sfeer hieronder opnieuw!

Beelden Youtube kanaal Sfeer Royal Antwerp Football Club

25/08/2018 RAFC – Cercle Brugge

Nieuwkomer Omar Govea krijgt tijdens zijn debuut al na 16 minuten een rode kaart. Zodoende moet Antwerp met 10 verder. Niettemin scoort William Owusu vlak na rust de 1-0 wat tegelijkertijd de eindstand is van deze wedstrijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in