Antwerp ziet 10 spelers training niet afmaken, wie raakt fit voor zondag?

0
Antwerp Ploegfoto training blessures

De blessurezorgen bij Royal Antwerp FC blijven aanslepen. Gisteren had trainer Laszlo Bölöni af te rekenen met maar liefst tien afwezige spelers uit de A-kern. Acht daarvan waren zelfs niet aan de training begonnen, twee anderen haakten uit voorzorg vroegtijdig af met lichte blessures.

Antwerp beschikt dit seizoen over een bredere kern dan vorig jaar, maar toch houdt Laszlo Bölöni op enkele posities graag vast aan zijn vertrouwde spelers. Mogelijk moet de Roemeen komende zondag tegen Cercle Brugge wel aan het puzzelen. De A-kern van RAFC heeft de laatste tijd namelijk af te rekenen met heel wat blessures en andere problemen.

Deze 10 spelers maakten de training niet vol bij Antwerp:

Baby Govea Seck Arslanagic Mbokani Opare Haroun Batubinsika Yatabaré Bolingi Antwerp FC
De tien afwezige A-kernpelers op training bij Antwerp (Bron: rafc.be)

Haalt Arslanagic match tegen Cercle Brugge?

Amara Baby, Omar Govea en Abdoulaye Seck zullen we sowieso dit jaar niet meer in actie zien voor The Great Old. Het trio herstelt van verschillende blessures.

Ook Dino Arslanagic ligt nog in de ziekenboeg. Volgens HLN is de enkelblessure die hij opliep in de wedstrijd tegen Sint-Truiden VV wel minder erg dan gevreesd. Toch is het twijfelachtig dat hij deze week nog de training zal hervatten. Wat dat wil zeggen voor de wedstrijd van komende zondag tegen Cercle Brugge is nog niet duidelijk.

Geen Mbokani, Opare, Haroun en Batubinsika

Niet geblesseerd, maar ook niet op het trainingsveld waren Dieumerci Mbokani en Daniel Opare. Die eerste is al sinds dinsdag ziek, maar was gisteren wel weer op de Bosuil, al bleef hij nog weg van het trainingsveld.

Ook Opare ontbrak voor de tweede dag op rij. Bij de Senegalees zijn privéredenen de oorzaak. Het is niet bekend wanneer hij terug op de club zal zijn. Uit voorzorg bleven Faris Haroun en Dylan Batubinsika gisteren ook binnen. Zij zouden vandaag wel opnieuw aansluiten bij de groep en kunnen normaal gezien spelen tegen Cercle Brugge.

Yatabaré en Bolingi stoppen training vroegtijdig

Dat laatste zal ook nodig zijn want tot overmaat van ramp zag Bölöni nog twee spelers vroegtijdig zijn training verlaten, meldt HLN. Sambou Yatabaré is bijna weer fit na een spierscheur die hem twee maanden aan de kant hield, maar liet de wedstrijdvorm nog voor wat ze was.

Jonathan Bolingi verstuikte dan weer zijn enkel tijdens een afwerkingsoefening. De Congolese spits krijgt wel tijd om te herstellen want hij zal er zondag tegen Cercle Brugge sowieso niet bij zijn nadat hij tegen STVV zijn vijfde gele kaart pakte.

Teunckens en De Winter als veldspelers

Bölöni moest zijn training dus inventief invullen en ging op zoek naar twee e

Gael Kakudji Antwerp FC
Gael Kakudji (Bron: rafc.be)

xtra veldspelers om de hoop te vullen. Op een bepaald moment had de trainer namelijk maar twaalf veldspelers en zijn drie doelmannen ter beschikking.

Het 19-jarige talent Gael Kakudji mocht daarom meetrainen met de A-kern. De verdediger van de succesvolle Antwerpse beloften trok deze zomer ook al mee op stage. Daarnaast moesten ook reservedoelmannen Jens Teunckens en Yves De Winter om de beurten als veldspeler meedoen aan de wedstrijdvormen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in