Antwerp gaat met billen bloot in Genk

0
Bron: Twitter RAFC

Antwerp is er niet in geslaagd om de stunt van de heenwedstrijd te herhalen. In de Luminus Arena ging het kopje onder, al hielp het daar zelf een handje in mee. Twee domme strafschoppen en een loepzuivere assist van Simao op Samatta. De reeks van The Great Old is even ‘on hold’ gezet.

Laszlo Bölöni ging, na de zege tegen Standard, toch aan het wisselen. Lior Refaelov werd op de bank gehouden, Ivo Rodriguez was zijn vervanger. Verder stond ook Sambou Yatabaré in de ploeg. Daniel Opare was niet fit genoeg bevonden om te starten aan de wedstrijd.

Mbokani mist kansen

Antwerp moest in de eerste vijf minuten de wet van de sterkste ondergaan, maar nam nadien de wedstrijd in handen. Een paar goeie kansen voor Dieumerci Mbokani, maar de Antwerpse topschutter liet de kansen liggen. Helemaal alleen voor doel kopte hij naast.

Malinosvskyi vanop de stip

Op het half uur liep het dan toch verkeerd. Antwerp verloor de pedalen en Dino Arslanagic beging domweg hands in de zestien: strafschop. Ruslan Malinovskyi liet Sinan Bolat deze keer kansloos. Onze doelman werd de verkeerde hoek uitgestuurd: 1-0. Daarmee gingen we ook rusten.

Genk loopt uit in tweede helft

Antwerp probeerde in de beginfase van de tweede helft wat terug te doen, maar het ging zelf even helpen aan de Limburgse zege. Antwerpse gastvrijheid, zou men durven zeggen. David Simao speelde achteruit, zomaar in de voeten van Samatta. Die liet de kans niet liggen: 2-0.

Meteen daarna kwam Trossard in balbezit. Hij liet Jelle Van Damme redelijk snel achter zich en bracht de bal voor doel. Junya Ito stond aan de tweede paal en frommelde het leer tegen de touwen. Nadien werd Antwerp wat feller, maar het had te veel fouten nodig. Fouten die kaarten opleverden. Niet slim.

Antwerp kwam nog dichtbij een doelpunt via Mbokani, die de bal naast het doel legde en een schot van Simao van de lijn werd gehaald. Scoren zat er niet in, penalty’s weggeven wel. Arslanagic ging domweg in de fout bij Jere Uronen. Bryan Heynen zette de strafschop om: 4-0, de bus in en naar huis. Focus op Anderlecht en Gent. Daar moet The Great Old weer op staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in