“Antwerp beschikt over kampioenenpotentieel”

1
Peter Vandenbempt vrt Antwerp FC
Bron: vrt

Op de laatste transferdag haalde Antwerp nog zwaar uit: Steven Defour, Wesley Hoedt en voorin extra concurrentie voor Dieumerci Mbokani en de flankaanvallers in de vorm van Zinho Gano en Manuel Benson. “Met een vierde plaats zal sterke man Paul Gheysens niet tevreden zijn”, denkt Sporza-journalist Peter Vandenbempt.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

“Antwerp beschikt over kampioenenpotentieel, zonder meer: een zeer ruime en indrukwekkende spelerskern waar alles inzit. Veel ervaring, ook internationaal gelouterde spelers met veel kwaliteit: Defour, Kevin Mirallas, Mbokani, Refaelov er ook nog bij. Jonge talenten zoals die gekke Didier Lamkel Zé, de Japanner Koji Miyoshi die nu plots opduikt.”

“Het zijn zeer goeie voetballers en zeer sterke karakters die een wedstrijd kunnen lezen en sturen. Alles zit erin, zou ik zeggen”, klinkt het nog in het wekelijks praatje op Radio 1. “De tweede helft was zeer sterk. Zeven andere spelers dan twee weken geleden en drie jongens er voor het eerst bij: dus nog weinig automatismen. Wat gaat dat geven over een maand of twee?”

“Bölöni moet ploeg laten voetballen”

“Alleen moet Laszlo Bölöni nog overtuigd worden om zijn ploeg te laten voetballen, zoals in de tweede helft. De passiviteit, dat terugzakken en dat loeren op de counter, dat was misschien wel geschikt voor de promovendus Antwerp van twee jaar geleden. Nu niet meer, zoals de spelers blijkbaar tijdens de rust aan Bölöni gevraagd hebben om wat hoger te mogen voetballen, want “dan kunnen we Anderlecht pijn doen.”

“Het resultaat hebben we gezien in die straffe tweede helft. Ik denk ook dat sterke man van Antwerp Paul Gheysens dat van zijn ploeg wil zien: goed voetbal. Hij is ambitieus en wil het allerhoogste voor Antwerp. Een vierde plaats zoals vorig seizoen, daar zal hij geen vrede mee nemen, denk ik”, besloot de radioman van de VRT.

1 REACTIE

  1. Ik hoop dat ze met die transfers de jeugd
    Uit eigen regionen niet vergeten.Dat is toch de toekomst.Ik hoopt ten stelligste dat die ook kansen verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in