Experimenteel Antwerp laat zich verrassen in KV Mechelen

0
Antwerp beker mechelen 3-1

Het bekerverhaal van Royal Antwerp FC zit er al op in de zestiende finale. ‘Achter De Kazerne’ verloor een fel gewijzigd elftal met 3-1 van KV Mechelen.

Laszlo Bölöni maakte als snel duidelijk dat de competitie prioriteit is voor Antwerp. Hij voerde tegen KV Mechelen maar liefst zeven wijzigingen door in de basis in vergelijking met de verloren wedstrijd tegen Sint-Truiden van afgelopen weekend.

Mbokani krijgt eerste basisplaats

In de verdediging mocht alleen Daniel Opare blijven staan, al verschoof hij wel naar de andere kant. Aurélio Buta nam zijn plaats op de rechterflank opnieuw in. Het centrale duo bestond uit Dylan Batubinsika en Abdoulaye Seck, twee spelers met heel weinig wedstrijdritme.

Op het middenveld bleef Lior Refaelov staan, maar was er deze keer ook plaats voor Geoffry Hairemans, die zo zijn vraag ingevuld zag worden. Ook Omar Govea en Egor Nazaryna kregen de kans om wedstrijdritme op te doen. Voorin bleef William Owusu staan en maakte Dieumerci Mbokani zijn debuut in de basis.

Eerste doelpunt Mbokani

Zoveel wissels zorgden voor een gesloten wedstrijdbegin, al hielden beide ploegen zich wel niet in in het duel. Op het halfuur brak Seth De Witte de ban voor de thuisploeg met een kopbaldoelpunt.

Enkele minuten laten maakte Mbokani, tot dan toe nochtans onzichtbaar, gelijk na een mooie voorzet van Lior Refaelov. Het meegereisde Antwerpse publiek geloofde er weer in, maar gescoord werd er niet voor de pauze. 1-1 was al bij al een logische ruststand.

In de tweede helft was er niet direct beterschap bij Antwerp FC. Toen Mechelen na vijf minuten opnieuw op voorsprong kwam, besloot Bölöni in te grijpen en te wisselen. Ivo Rodrigues en Jonathan Bolingi vielen al snel in en in de 73ste minuut mocht ook die andere aanvaller Didier Lamkel Zé zijn opwachting maken.

Rodrigues was een van de weinige lichtpunten, maar al bij al leverde dat veel te weinig gevaar op om Mechelen te verontrusten. Daardoor konden de ‘kakkers’ blijven dreigen op de counter en kort voor affluiten besliste Joachim Van Damme de wedstrijd: 3-1.

Voor Antwerp zit het bekeravontuur er alweer op en kan de focus nu volledig op de competitie liggen. Zondag komt AA Gent naar de Bosuil, een belangrijk duel in de strijd voor play-off.

KV Mechelen schakelt Antwerp FC uit de beker:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in