Anderlecht is te kloppen! (voorbeschouwing)

0

Na de interlandbreak is het eindelijk terug tijd voor de Jupiler Pro League. Zodoende mag Antwerp nu zondag op bezoek in het Astridpark. Royal Sporting Club Anderlecht wordt hopelijk het kind van de rekening voor de troepen van Laszlo Bölöni.

Na de drukke maand augustus was het even afkicken voor de fans met 14 dagen zonder clubvoetbal. Niet getreurd want nu zondag staat ineens de topper tegen Anderlecht op het programma. Ten slotte is dat toch hetgeen wat echt telt. Voor Antwerp direct de eerste topwedstrijd van het seizoen en dus het ideale moment om te kijken hoe ver de kern staat. Met de Europese uitschakeling is het moment aangebroken om zich terug volledig te richten op de competitie. Want geen Europees voetbal op het einde van de rit zou een blamage zijn met deze kern.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Royal Antwerp Football Club

De laatste dagen van de transferdeadline waren om te smullen voor de Antwerpsupporters. Zo werden twee ex Rode Duivels voorgesteld onder de naam van Kevin Mirallas en Steven Defour. Kevin Mirallas heeft al zijn kunnen getoond in de tweede helft op Zulte Waregem. Deze wedstrijd werd spijtig genoeg verloren maar dit kwam vooral door de recente nederlaag tegen AZ die bij velen nog in de benen maar vooral in het hoofd zat. De interlandbreak was dan ook het perfecte moment om te benen even te laten rusten maar vooral het hoofd leeg te maken.

Blessures

De andere twee nieuwe aanwinsten Manuel Benson en Wesley Hoedt zullen er naar alle waarschijnlijkheid niet bij zijn zondag. Manuel Benson heeft de training hervat maar ondervindt nog hinder van een kleine blessure. Terwijl dat Wesley Hoedt een trap op de enkel heeft moeten incasseren op training en onzeker is voor de partij van zondag.

Dino Arslanagic is volledig hersteld van zijn spierblessure en zal terug zijn plaats achterin innemen. Voor Matheus Borges zal het nog even wachten zijn op de eerste speelminuten van dit seizoen. Zijn blessure aan de kuit geneest langzaam. Hoewel zou hij in de loop van de week de groepstraining mogen hervatten. Voor Daniel Opare en Junior Pius is revalideren de enigste vorm van beweging voor de moment. Beide spelers zijn met succes geopereerd en werken hard aan hun terugkeer.

De startende elf

Een voorspelling maken van de basisploeg is bij sommige clubs gemakkelijk maar bij Antwerp is het toch steeds een beetje gokken. Laszlo Bölöni is een trainer die niet altijd uitgaat van de eigen sterkten. Integendeel vooral inspeelt op de kwaliteiten van de tegenstander. Tegelijkertijd is hij niet vies van een beetje zand in de ogen te strooien van de tegenstander om deze op het verkeerde been te zetten.

Ter illustratie de situatie van Steven Defour. Volgens Laszlo Bölöni is hij nog niet fit genoeg om een wedstrijd op niveau te spelen. Tegelijkertijd is een speler als Steven Defour met zowel zijn verdedigende als aanvallende capaciteiten een absolute meerwaarde tegen een ploeg zoals Anderlecht. Daarom is de kans ook groot dat hij gewoon zondag zal starten in de basis. De voormalige sterkhouder van Anderlecht zal zich willen tonen tegen zijn ex-ploeg. Zodoende de regie van het middenveld van Antwerp op zich nemen.

Met bijna voor elke positie een dubbele bezetting gaat het knokken worden voor de plaatsen. Er zijn maar drie spelers die als ze fit zijn altijd zeker zijn van een basisplaats. Deze zijn Dieumerci Mbokani, Faris Haroun en Sinan Bolat. Namelijk heeft dit drietal uitzonderlijke kwaliteiten die niet door anderen in de kern worden geëvenaard.

Hieronder de vermoedelijke 11 starters van Antwerp

Vermoedelijke opstelling Antwerp

Royal Sporting Club Anderlecht

Het zelfverklaarde instituut Anderlecht is de laatste seizoenen in verval geraakt. Onder de impuls van de steenrijke Marc Coucke proberen ze terug hun plaats in te nemen aan de top van de vaderlandse competitie. Maar zelfs met de inbreng van speler/trainer/manager Vincent Kompany is dit tot op heden nog geen succes. Anderlecht heeft dan wel op de laatste speeldag voor de interlandbreak thuis kunnen winnen van Standard Luik. Waardoor ze iets zijn opgeschoven in het klassement tot de 13de plaats. Met een 5 op 18 kunnen ze in het Astridpark spreken van een gemiste competitiestart.

Vele analisten zijn het erover eens dat het voetbal wel knap is maar te naïef voor de Belgische competitie. Tegelijkertijd kan je wel willen spelen zoals Manchester City maar dan heb je ook wel het spelers potentieel nodig. Dat er veel talent zit bij Anderlecht daar twijfelt niemand aan. Tegelijkertijd is het ook onlogisch te verwachten dat deze jonge talentvolle spelers ineens de competitie gaan bestormen. Er zal dit seizoen nog veel leergeld moeten betaald worden in het Astridpark. Hopelijk kan Antwerp nu zondag daar zijn steentje bijdragen.

Terugblik vorig seizoen

Antwerp en Anderlecht zagen elkaar vorig seizoen viermaal in de ogen. Dit tweemaal in de reguliere competitie en nadien tweemaal in Play-Off 1. Antwerp behaalde 5 op 12 tegen Anderlecht maar vooral één duel sprong in het oog. Dit was de overwinning op het veld van Anderlecht zodoende Antwerp zijn eerste overwinning pakte in het Astridpark in 22 jaar.

07/04/2019 Anderlecht – Antwerp

Na een 1-0 achterstand klimt Antwerp dankzijk Didier Lamkel Zé langszij. Op het einde van de wedstrijd scoorde Dieumerci Mbokani de 1-2 waardoor Antwerp de verdiende winnaar is. Het was 22 jaar geleden dat Antwerp nog eens kon winnen op het veld van Anderlecht.

Herbeleef de sfeer in de tribunes

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

12/05/2019 Antwerp – Anderlecht

Na een 0-1 achterstand knokken onze reds terug tot een 1 -1 dankzij Didier Lamkel Zé. Kansen genoeg om er minstens 2-1 van te maken maar het mocht niet baten.
De wedstrijd begon met een minuut stilte ter eerbetoon aan de overleden Julie Van Espen en gevolgd door een daverend applaus op de 23ste minuut.

Herbeleef de sfeer in de tribunes

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in