4 redenen waarom dat Antwerp Play-Off 1 speelt

0
Antwerp FC 2017-2018 pyro Bosuil

De kans dat Antwerp dit seizoen meespeelt in Play-Off 1 is groot. Nog 3 finales resten de Great Old waaronder 2 wedstrijden tegen ploegen (KAS Eupen en KV Kortrijk) die niets meer te winnen hebben.

Hieronder vier redenen waarom het niet meer mag mislopen voor de Great Old dit seizoen!

Verdien geld met de wedstrijden van Antwerp.

Registreer nu op betFIRST en krijg tot €200 bonus!

1. De ploeg

De kern van Antwerp is een pak groter dit jaar dan vorig seizoen. Het toevoegen van Dieumerci Mbokani, Lior Refaelov, Simen Juklerod en Didier Lamkel Zé heeft voor de nodige ervaring, maturiteit maar ook talent en creativiteit gezorgd. In de winterstop is David Simao nog toegevoegd die in weinig speelminuten toch heeft getoond dat hij meer dan een opvulling is voor de kern.

Buiten de kwaliteiten van de kern mag de kwaliteit van de sportieve en de medische staf toch niet onderschat worden. Voetbal is en blijft een contactsport dus sommige blessures zijn onvermijdelijk. Maar buiten wat kleine spierblessures is de kern gespaard gebleven van zware en langdurige blessures. Hopelijk blijft dit ook zo voor de rest van de competitie.

2. De voorsprong

Met nog 3 wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie heeft Antwerp een voorsprong van 5 punten op nummer 7 in de stand, AA Gent. AA Gent is verplicht om 9 op 9 te halen en dan te hopen op een misstap van Antwerp, Anderlecht of Sint-Truiden. De druk ligt vooral bij hen.

Indien AA Gent dit weekend verliest en Antwerp wint zijn wedstrijd dan is de Great Old al zeker van zijn 1ste deelname aan Play-Off 1.

3. De tegenstanders

De Great Old speelt 2 van zijn 3 laatste wedstrijden tegen ploegen die niets meer te winnen of te verliezen hebben. Zowel KAS Eupen als KV Kortrijk spelen alleen nog maar voor de winstpremies en de eer. Dit kan een voordeel zijn voor Antwerp om snel zekerheid te verschaffen.

De wedstrijd tegen Charleroi zal niet gemakkelijk worden. Want met 38 punten behouden zij een waterkans op Play-Off 1. Maar dan gaat een 9 op 9 voor de zebra’s wel noodzakelijk zijn om enige kans te maken.

Maar Antwerp mag zich ook niet te snel rijk rekenen. Kijk maar terug naar de wedstrijd tegen Lokeren. Elke wedstrijd moet gespeeld worden en de punten worden niet gratis weggeven.

4. De Fans

Na 13 jaar in 2de klasse en nu het 2de seizoen terug op het hoogste niveau zijn de fans ambitieuzer hongeriger dan ooit. Dankzij het goede werk van zowel het bestuur als de sportieve en medische staf staf is de reus opgestaan.

In steeds een vol Bosuilstadion of een uitverkocht uitvak schreeuwen de fans de ploeg naar de overwinning. 2018 was voor veel fans al een fantastisch jaar om niet te vergeten.

Hopelijk wordt 2019 memorabel!!

Beleef de sfeer in de tribunes in 2018 hieronder opnieuw!

Beelden Youtube Kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in