1ste sneeuw en al een slippertje!

0

Met 70% balbezit en 13 schoten blijft Antwerp achter met 0 punten na het bezoek van Waasland-Beveren. Een wedstrijd die begon met heel veel goede wil en een sterke 1ste helft. Maar met een groot gebrek aan tempo, variatie en vooral scorend vermogen. Zelfs met Owusu, Mbokani, Lamkel Zé, Refaelov en Bolingi tussen de lijnen slaagden de mannen van Laszlo Bölöni er niet in een goal te maken. 

Deze week wordt het werken aan de voorzetten, efficiëntie en de kopjes leegmaken om 200% te zijn in het Jan Breydelstadion tegen Club Brugge. 

Een nieuw thuiscomplex? 

Zelfs na de 0-2 nederlaag tegen Waasland-Beveren van dit weekend blijft Antwerp in de top 3 met Club Brugge en Racing Genk voor zich. Dit blijft een zeer sterk resultaat maar als we eens naar de cijfers gaan kijken dan zou het veel meer kunnen zijn. Op 19 gespeelde wedstrijden haalt Antwerp 35 punten. Dit is 61% van de te verdienen punten. 

Op verplaatsing is Antwerp na Racing Genk de best presterende ploeg. Met 20 punten op 9 matchen halen ze een knappe 74% en dit met een doelpuntensaldo van +6. 

Maar thuis blijkt het schoentje te wringen. Vorig seizoen was Antwerp ook al sterker op verplaatsing dan thuis en werd dit toegeschreven aan het gebrek aan creatieve spelers binnen de kern. Waardoor Antwerp fantastisch kon counteren maar moeilijk zelf het spel maken. Maar met de kost van Lior Refaelov zou dit verleden tijd moeten zijn. 

Lior Refaelov Antwerp FC

Op 10 matchen behaald Antwerp 15 punten. Een schamele 50% van wat er te verdienen viel thuis. Veel te weinig punten om in principe een top 6 plaats te ambiëren. Bölöni hamert al weken op meer efficiëntie voor de goal. 

Gaan we nog versterking zien tijdens de winterstop? Luciano D’ Onofrio zal niet in zijn kaarten laten kijken. Maar een lijstje zal hij wel al klaar hebben. 

Verdriet op en naast Den Bosuil

De wedstrijd tegen Waasland-Beveren was er ook één om twee Antwerpsupporters te herdenken die in een verkeersongeval zijn overleden vrijdag- op zaterdagnacht 8 december. Een emotionele mars voor de wedstrijd die vertrok aan café The Great Old was een prachtige manier om afscheid te nemen van deze lads. De club was dit ook niet vergeten en een prachtige ‘You Never Walk Alone’ weergalmde uit de boxen in koor met 12.000 afscheidnemende supporters. 

Op onderstaande beelden kan je dit terugzien.

Tifo

Tijdens de wedstrijd was er nog een prachtige tifo uit de handen van de mannen van Antwerp Dynamite. De collecte die zij een aantal keer per jaar doen is meer dan wel gespendeerd geld als je zo een kunstwerken kan maken. “Het Bosuilstadion – Daar waar emoties tot leven komen” gepaster kon het niet op deze koude zaterdagavond. 

Op de beelden (vanuit tribune 1) zie je deze tifo prachtig tot leven komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in