Punten pakken, schorre kelen, rook en vuur. Zo was de 1ste seizoenshelft van RAFC! (video)

0
Antwerp Locos supporters pyro

De knappe gedeelde tweede plaats kan niemand van Antwerp afnemen tijdens deze interlandbreak. Zeker tot het begin van speeldag 16 blijft Antwerp op deze plek kamperen. Wie had dit gedacht 2 jaar geleden? Toen kreeg op 13 november 2016 John Bico zijn ontslag en moest Wim De Decker in allerijl van China komen om de trainingen te leiden. Voor de supporters was het eerder lijden op dat moment …

Toekomst kleurt rood en wit

Maar kijk waar Antwerp vandaag staat. De toekomst kleurt rood en wit. Het eerste seizoen in eerste klasse was zeer sterk met als resultaat een achtste plek in de reguliere competitie. Play-Off 1 moesten we op een haar na missen.

De sfeerbeelden van het seizoen 2017-2018 kan je hieronder nog eens bekijken:


Seizoen 2018-2019

Eigenaar en geldschieter Paul Gheysens zei in een interview voor het seizoen dat play-off 1 een must was voor de club. Momenteel worden de verwachtingen van de voorzitter ingelost. Hoewel we in het begin van het seizoen nog moeilijk tot scoren kwamen nam Antwerp wel een goede start met winst op Charleroi en Moeskroen met het kleinste verschil. Het doelpuntloze gelijkspel tegen KV Kortrijk en de 1-1 tegen Club Brugge zorgde voor een knappe 8 op 12.

Partners in crime

Toen Lior Refaelov zijn debuut mocht maken op het veld van Anderlecht zag iedere supporter van Antwerp dat ze goud in handen hadden. Ondertussen rijgt hij de doelpunten en assist aan elkaar samen met zijn ‘partner in crime’ Dieumerci Mbokani. Dit zorgt ervoor dat publiekslievelingen Geoffry Hairemans en William Owusu naar de bank zijn verhuisd. Maar laten we hier eerlijk in zijn. Wat een luxe om deze jongens op de bank te hebben.

1ste thuisnederlaag

De eerste thuisnederlaag van het seizoen volgde pas op speeldag 13 tegen Racing Genk. Na een enorme sterke eerste helft waar Antwerp met een 2-0 voorsprong gaat rusten wordt de 2de helft een maat voor niets en wordt uiteindelijk de partij verloren met 2-4. Geen schande om te verliezen tegen de best voetballende ploeg van België. Antwerp heeft het hen toch knap lastig gemaakt de eerste 45 minuten. Je kan er zeker van zijn dat ze de eerst volgende keer dat ze naar de Bosuil afzakken dit met knikkende knieën gaan doen.

Rug rechten

De nederlaag tegen Racing Genk was bij vele supporters nog niet verteerd maar gelukkig bij de spelersgroep wel. Is Bölöni echt wel een tandarts van opleiding of toch misschien een psycholoog? Standard Luik werd op eigen veld direct vastgezet en Antwerp zag zijn kans minuut per minuut om de wedstrijd meer te domineren. Na een strafschopfout op Mbokani bracht Refaelov de stand op 0-1 en in het slot van de wedstrijd mocht Lamkel Zé de 0-2 binnentikken.

Het is een vak vol garnalen

Een standaardlied dat de supporters van Oostende elke uitwedstrijd over zich heen krijgen. Dit was in het mythisch Bosuilstadion niet anders. Na een VAR beslissing in het voordeel van Antwerp namen deze de partij helemaal in handen. Twee goals van Mbokani brachten Antwerp de 3 punten op en zo nestelen ze zich nog meer in de top van het klassement.

De eeuwige constante

Algemeen in de media zijn de stemmen over Antwerp verdeeld. Sommige vinden dat Antwerp nog veel te fysiek speelt terwijl anderen dan weer lyrisch zijn over de tactische mogelijkheden waarmee Bölöni aan de slag kan met deze zeer uitgebalanceerde kern.

Maar weinig wordt er gesproken over de eeuwige constante bij Antwerp. Spelers, trainers, bestuurders en zelfs eigenaars komen een gaan. Maar de fans die blijven steeds op post. Je hebt fans die er al 40 jaar rondlopen en mensen die nog maar sinds dit jaar een abonnement bezitten. Maar allemaal hebben deze mensen hetzelfde gemeen. Een hart voor Antwerp! De liefde voor die rood en witte kleuren. Elke schreeuw en elke klap in de handen, of je dit nu 90 minuten doet of sporadisch, zorgt mee voor die legendarische sfeer in De Hel Van Deurne Noord. Deze sfeer mag nooit vergaan net zoals stamnummer 1.

De sfeerbeelden van de 1ste seizoenshelft zijn samengevat in dit filmpje:

Kijk met veel voldoening, plezier en vreugde hierop terug. Het seizoen is nog lang maar de fans hun fysiek is net zoals deze van Faris Haroun … onmetelijk sterk!!

Geloof je in de titel? Waag dan hier een gokje!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in