1 tegen allen! Allen tegen stamnummer 1!

2
Antwerp Ploegfoto training blessures

Zo kan je het best de berichtgeving de laatste dagen in de pers omschrijven. Met als kers op de taart de uitzending van Extra Time gisterenavond waar de spelstijl van Antwerp door het slijk werd gehaald.

Vandaag komt Royal Antwerp Football Club met een persbericht over deze situatie. Hieronder vind je deze integraal terug.

Bericht voor alle Reds

Beste supporters,

Jullie waren geweldig vrijdag. Dankzij jullie steun konden we nog een welverdiend punt uit de brand slepen tegen Standard, dat toch bezig was aan een goede reeks. Zowel uit als thuis kunnen we altijd rekenen op jullie energie, op jullie passie, op jullie enthousiasme. Het geeft de ploeg kracht en stuwt hen vooruit!

Hier op de Bosuil wordt heel hard gewerkt om ervoor te zorgen dat Royal Antwerp FC op alle vlakken blijft vooruit gaan. Op het veld, maar ook ernaast. Zo staat er dankzij Ghelamco al een prachtige hoofdtribune en op termijn komt er een volledig nieuw stadion.

Royal Antwerp FC wil een positief verhaal schrijven, maar dat stuit hier en daar op tegenstand. Zowel vanuit bepaalde Vlaamse als Waalse media wordt er tegenwoordig een negatief beeld over onze club opgehangen. We gunnen iedereen een mening, al lijken ons bepaalde woordkeuzes fel overdreven en niet correct. RAFC heeft een Engelse speelstijl, een combinatie van gedrevenheid, fysiek en techniek. Dat in een negatief daglicht plaatsen is niet respectvol. Zeker omdat de statistieken dat tegenspreken want Antwerp is niet eens de ploeg met de meeste fouten. Misschien maakt het allemaal deel uit van de psychologische oorlogsvoering die clubs en trainers graag voeren nu de zenuwen overal strak gespannen staan?

In ieder geval, die framing betreuren wij ten zeerste, omdat zoiets een negatieve invloed heeft op de publieke opinie. Daarom vragen wij jullie om daar samen met de staf en het team boven te staan. Om ons daar niet door te laten afschrikken, maar er integendeel extra kracht uit te putten. En we zijn zeker dat alle professionele voetbalinstanties, zoals de Pro League, de KBVB en het scheidsrechterskorps genoeg ervaring hebben om de neutraliteit te bewaren en niet mee te gaan in deze stemmingmakerij.

Dus beste supporters, schreeuw de ziel uit jullie lijf tegen Oostende, want dan gaan we er weer een lap op geven.

COYR!

Bericht voor alle Reds. Lees er alles over ➡️ http://bit.ly/vooronzeReds#COYR #RAFC

Geplaatst door Royal Antwerp F.C. op Dinsdag 29 januari 2019

Jullie waren geweldig vrijdag

Beter kan de club het niet omschrijven. De sfeer was al van het begin van de wedstrijd fantastisch. En niet te vergeten de kippenvel brengende corteo voor de wedstrijd! Bekijk beide in de sfeerbeelden hieronder.

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’
Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

Nieuw stadion

Antwerp sinds een tijd terug over het nieuwe stadion. Dit zal als muziek in de oren klinken van de vele Antwerpsupporters. Een tijd terug had Ghelamco al aangekondigd dat er binnenkort een nieuw tijdperk zou komen voor de oudste club van het land.

We kijken met zijn allen reikhalzend uit naar de 1ste steenlegging.

Nu Oostende

Zaterdag speelt Antwerp op het veld van Oostende. De heenmatch konden ze overtuigend winnen dus waarom zou dit aan de kust niet lukken.

Waar we al wel zeker is de wederkerende massale steun van de fans. Dit zal komend weekend niet anders zijn. De weg naar Play-Off 1 is nog lang maar alle wegen leiden Europa in.

2 REACTIES

  1. Brugge – standard; dortmund – brugge en de grote bleiters speelden exact hetzelfde spel van onze reds. Verschil,is dat de pers FCB bejubelde, en ook De Rouches niet door het slijk gesleurd werden! They don’t like us, but we don’t care! COYR!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in